WWF och Bonnier Carlsen ger ut bokserie om vilda djur

Världsnaturfonden WWF och Bonnier Carlsen lanserar en ny serie barnböcker om världens vilda djur och deras vanor. Målet är att sprida kunskap och tidigt väcka barns intresse för djur.

Varför måste en del djur jobba hårt för att få mat medan andra bara behöver öppna munnen? Och varför sover vissa djur nästan inte alls medan andra gräver ner sig och sussar gott hela vintern? Det är några av de frågor som finner svar i de här faktaspäckade böckerna om djurens vanor, där royaltyintäkterna går till WWFs arbete för djur och natur i världen. 

 – Många barn är fascinerade av djur och vi vill på ett tidigt stadium möta deras nyfikenhet. Vi hoppas att böckerna på ett lustfyllt och kul sätt kan intressera och lära dem mer om vilda djur. Vår förhoppning är också att föräldrar och andra vuxna kommer att engagera sig och lära sig massor av kul fakta, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF i Sverige.

Böckerna har skrivits av biologer och naturvårdsexperter på WWF. Djurbilder från WWFs egen bildbank kompletteras med illustrationer av naturspecialisten Oskar Jonsson. Tanken är att barn redan i förskoleåldern ska kunna ta del av djurens värld.

– Jag är så glad och stolt att vi på Bonnier Carlsen är delaktiga i det här roliga bokprojektet. Att få jobba med dessa kunniga upphovspersoner och hjälpa dem att sprida sitt viktiga budskap till unga djur- och faktaälskare där ute är en stor ynnest. Jag är säker på att barnen kommer att älska de här träffsäkra böckerna, med saklighet och humor i perfekt balans – och underbara bilder på alla sorters djur, säger Maja Lindqvist, förläggare på Bonnier Carlsen.

Fakta om böckerna

Två böcker lanseras initialt inom ramen för samarbetet mellan WWF och Bonnier Carlsen under serienamnet Världens vilda djur.

I Djuren äter får vi träffa spännande djur från hela världen och se vad de äter. Valhajen, anakondan, kameleonten, schimpansen och fladdermusen har alla helt olika matvanor. Och visste du att flamingon har fått sin rosa färg av maten den äter?

Djuren sover får vi får smygtitta på djur som sover mest hela tiden, eller nästan inte sover alls, och djur som sover lite konstigt. Till exempel giraffen och elefanten som oftast sover stående för att det är krångligt att lägga sig ner med så långa ben eller resa sig upp för att kroppen är tung. Vissa djur sover utan att stänga ögonen och andra gräver ner sig över vintern.

Vill du veta mer om WWFs arbete och hur du kan vara med och påverka, gå in på https://www.wwf.se

WWF (World Wide Fund For Nature, grundades 1961 globalt och 1971 i Sverige)är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande miljö- och naturvårdsorganisationer med verksamhet i mer än 100 länder. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att:
– bevara jordens biologiska mångfald, växt- och djurarter samt behålla deras genetiska variation.
– medverka till att naturresurser används på ett långsiktigt sätt som gör att allt liv på jorden gynnas.
– bekämpa såväl föroreningar i luft, vatten och mark som en slösaktig konsumtion av jordens naturresurser

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.