Hanna Eriksson vann Novellix novelltävling

Hanna Eriksson vann Novellix stora novelltävling. Foto: Pressbild, Novellix.

Bland 500 insända bidrag valde juryn slutligen novellen Shoot the Messenger, skriven av 25-åriga Hanna Eriksson. På fredag släpps novellen i Novellix no 132.

Boktugg berättade i höstas om den novelltävling som Novellix utlyste för att få in nya spännande novellmanus. Det var andra året i rad som de arrangerade en stor skrivtävling där vinnarnovellen blir en del av förlagets utgivning.

Bland de drygt 500 inkomna bidragen står 25-åriga Hanna Eriksson kvar som vinnare av det åtråvärda bokkontraktet. Nu på fredag (26 april 2019) släpps hennes novell Shoot the Messenger.

I Shoot the Messenger skildrar Hanna Eriksson subtilt temat illusion genom den förtvivlan, ilska och maktlöshet som kan uppstå vid obesvarad kärlek, skriver Novellix i ett pressmeddelande.

Eriksson är född utanför Västerås och har en fil.kand i litteraturvetenskap samt en pågående utbildning på Sundbybergs folkhögskolas skrivarlinje. Det stora antalet inkomna bidrag gjorde att det blev en tuff urvalsprocess men efter många om och men kunde juryn enas om tre finalister.

Josefine Josefsson och novellen Kom så drar vi och Hanna Almgrens Berättelsen om det stora, stora isberget som bröt sig loss och gav sig av kom på andra respektive tredje plats.

”Vad som händer med dessa noveller får ni se i höst! Men om vi säger så här, även dessa noveller kommer få chansen att bli lästa”, skriver Novellix.

Omslaget till vinnarnovellen är skapat av formgivaren Lisa Benk och novellen finns i butik samt till försäljning på novellix.se den 26 april.

Juryns motivering: Med fingertoppskänsla målar Hanna Eriksson upp en nyanserad bild av den förtvivlan, ilska och maktlöshet vi drabbas av vid konfrontationen med obesvarad kärlek. Finstämt gestaltat varvar författaren poetiska passager med en dialog, så driven och drabbande, att den går rakt in i hjärtat.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL