fbpx

Hanna Eriksson vann Novellix novelltävling

Hanna Eriksson vann Novellix stora novelltävling. Foto: Pressbild, Novellix.

Bland 500 insända bidrag valde juryn slutligen novellen Shoot the Messenger, skriven av 25-åriga Hanna Eriksson. På fredag släpps novellen i Novellix no 132.

Boktugg berättade i höstas om den novelltävling som Novellix utlyste för att få in nya spännande novellmanus. Det var andra året i rad som de arrangerade en stor skrivtävling där vinnarnovellen blir en del av förlagets utgivning.

Bland de drygt 500 inkomna bidragen står 25-åriga Hanna Eriksson kvar som vinnare av det åtråvärda bokkontraktet. Nu på fredag (26 april 2019) släpps hennes novell Shoot the Messenger.

I Shoot the Messenger skildrar Hanna Eriksson subtilt temat illusion genom den förtvivlan, ilska och maktlöshet som kan uppstå vid obesvarad kärlek, skriver Novellix i ett pressmeddelande.

ANNONS

Eriksson är född utanför Västerås och har en fil.kand i litteraturvetenskap samt en pågående utbildning på Sundbybergs folkhögskolas skrivarlinje. Det stora antalet inkomna bidrag gjorde att det blev en tuff urvalsprocess men efter många om och men kunde juryn enas om tre finalister.

Josefine Josefsson och novellen Kom så drar vi och Hanna Almgrens Berättelsen om det stora, stora isberget som bröt sig loss och gav sig av kom på andra respektive tredje plats.

”Vad som händer med dessa noveller får ni se i höst! Men om vi säger så här, även dessa noveller kommer få chansen att bli lästa”, skriver Novellix.

Omslaget till vinnarnovellen är skapat av formgivaren Lisa Benk och novellen finns i butik samt till försäljning på novellix.se den 26 april.

Juryns motivering: Med fingertoppskänsla målar Hanna Eriksson upp en nyanserad bild av den förtvivlan, ilska och maktlöshet vi drabbas av vid konfrontationen med obesvarad kärlek. Finstämt gestaltat varvar författaren poetiska passager med en dialog, så driven och drabbande, att den går rakt in i hjärtat.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny