SmåLit bjuder in till sommarens novelltävling 2024

Smålit bjuder in till novelltävling.

Novelltävling. SmåLits sommarsatsning återvänder med en novelltävling på temat ”Ekon från Småland”. Tidigare har tävlingen fått hundratals bidrag, med 450 noveller år 2022. Vinnaren får sin novell publicerad i Jönköpings-Posten och Värnamo Nyheter, samt ett pris på 10 000 kronor.
– Tidigare års vinnarnoveller har gett starka läsupplevelser som stannar kvar länge. Vi ser verkligen fram emot att läsa årets utvalda bidrag och få lära känna författarna bakom, säger Rebecca Lidén, Smålit.
Tävlingen är öppen för alla och pågår till 31 augusti. Läs mer på Smålit.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.