Bookerpriset förlorar sin huvudsponsor efter 17 år

Den nordirländska författaren Anna Burns fick Bookerpriset 2018. Arkivfoto: Frank Augstein/AP/TT.

Investeringsbolaget Man Group avslutar sitt samarbete med det brittiska litteraturpriset Man Booker Prize – efter 17 år.

Bolaget, som investerat närmare 300 miljoner kronor i arbetet med det prestigefulla priset, kommer nu att satsa sina resurser på att öka mångfalden i branschen och utveckla fler globala välgörenhetsinitiativ.

The Booker Prize Foundation har inte presenterat några nya sponsorer men ”är övertygade om att den nya finansieringen kommer att vara på plats inför 2020”. Priset delas ut som vanligt i år.

Bookerpriset har delats ut sedan 1969 och bland tidigare pristagare finns Iris Murdoch, Kazuo Ishiguro och Ian McEwan.

Förra året (2018) gick priset till den nordirländska författaren Anna Burns.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL