Erik Fichtelius läser själv in sin storsäljare Historiska Katter som ljudbok åt Bokförlaget Langenskiöld.

Erik Fichtelius läste in ljudboken Historiska katter för Langenskiöld

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Langenskiöld har tagit ett första steg in i ljudboksvärlden genom Erik Fichtelius inläsning av förlagets storsäljare Historiska katter.

– Det är förstås lite oväntat att ett kvalitetsförlag som i huvudsak producerar rikt illustrerade böcker ger sig in i leken kring ljud och streamingtjänster. Men förfrågningarna har duggat tätt den sista tiden så vi tänkte att varför inte göra ett försök, förklarar Susanne Hamilton, förlagschef och VD för Bokförlaget Langenskiöld.

Ljudboken Historiska katter finns sedan i måndags tillgänglig på Nextory, Bokus, Adlibris och Bokon. Under våren planerar Langenskiölds att släppa åtminstone tre nya titlar och fungerar det bra kommer de att fortsätta på den inslagna vägen.


ANNONS


Vem är det främst som efterfrågar audioversioner av era böcker?
– Det är framför allt från läsare vi märker efterfrågan, men även återförsäljare och bibliotek har efterlyst ljudböcker, säger Susanne Hamilton till Boktugg.

Hur mycket har Historiska katter sålt?
– Målsättningen från början var 8 000 ex men nu trycker vi till och ökar upp målet till 17 000. Nästa år kommer den tredje boken i serien, Historiska hästar, ut och det har visat sig att böckerna drar varandra bra så kanske kan vi med den här serien sikta mot stjärnorna.

ANNONS

Langenskiölds fokus är och kommer alltid att vara vackra och viktiga kvalitetsböcker i tryckt format, men precis som många andra förlag är Langenskiölds naturligtvis intresserade av att ge läsaren möjlighet att konsumera böcker på så många olika sätt som möjligt. Därför kommer förlaget att starta upp Langenskiölds litterära salong under hösten 2019, en slags exklusiv bokcirkelverksamhet.

– Läsning av facklitteratur kan ofta upplevas som en solitär aktivitet och det vill vi ändra på. Den blir ett socialt möte med syfte att utveckla och fördjupa sig eller bara lära sig lite om hur bokbranschen fungerar, säger Susanne Hamilton.

Bokförlaget Langenskiöld vill vara så bred som möjligt i sitt urval av böcker för att ge deltagarna möjlighet att få prata om olika ämnen. Under höstterminen kan det till exempel handla om arkitektur, både ur historiskt perspektiv samt nutida.

För några år sedan talades det en del om att läsarna skulle kunna köpa pappersbok, ebok och ljudbok i ett paket. Har ni tittat på kombinationer av ljudbok på CD och pappersbok eller download av digitala format för den som köpt pappersboken?
– Ja, det har vi men nysatsningen är ju precis i uppstartsfasen så vi har många olika paketeringsformer att benchmarka, men en sak är säker – någon CD blir det inte, säger Susanne Hamilton.

Än så länge gör de inte heller någon specialversion av manus för ljudformatet utan kör (som nästan alla förlag) på den tryckta bokens text för inläsaren.

Om ni ska summera 2018 för förlaget, hur ser det ut ekonomiskt och utgivningsmässigt?
– Finanserna går bra och vi ser en ljusnande framtid för fackböcker. När det gäller utgivningen så har vi i år givit ut 16 vackra och viktiga böcker vilket är en rekordutgivning för Bokförlaget Langenskiöld, säger Susanne Hamilton.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »