fbpx

Efter Kabusa Böckers konkurs tittar Karin Brunk Holmqvist framåt med Bokfabriken

Karin Brunk Holmqvist Foto: Lina Ikse

Efter fjorton års samarbete tvingades Karin Brunk Holmqvist med sorg lämna Kabusa Böcker när förlaget begärdes i konkurs i januari 2018. Nu har hon hunnit landa och sätter ny kurs tillsammans med Bokfabriken. 

Den 15 januari i år begärdes Karin Brunk Holmqvists dåvarande förlag Kabusa Böcker i konkurs efter att ha redovisat förluster på sammanlagt ca 1,5 Mkr de två senaste boksluten. Karin själv hade mitt i allt en planerad utgivning av sin kommande roman Tango i tabernaklet till mars i år, men på grund av konkursen förvandlades den planen till oviss framtid för både Karin och boken. Händelserna rörde om rejält i Karins tillvaro men med lite distans och ett nytt förlag klart har hon kunnat landa och idag ser hon så här på det som inträffade:

– Givetvis känner jag en sorg över att Kabusa Böcker gått i konkurs, säger Karin. Vi har haft fjorton års gott samarbete och jag kände mig vilsen efter konkursen. I mina böcker brukar jag skriva att det aldrig är försent att förändra sitt liv. Nu får jag själv bevisa att det går.

ANNONS

Redan under röran i januari visade fyra förlag intresse för att plocka upp hennes författarskap – något Karin är både glad och tacksam för. Slutligen blev det Bokfabriken som Karin valde att inleda samarbete med.

Varför blev det Bokfabriken?

– Närheten och den personliga kontakten betyder mycket för mig, säger Karin. Efter ett besök hos dem kändes det som ett självklart val. De besitter kunskap, öppenhet och framåtanda.

Tango i tabernaklet har tack vare det här snabbt fått en ny utgivningsplan och kommer att släppas i samband med Bokmässan i Göteborg i september. I stort innebär förlagsbytet många nya möjligheter för Karin som ser med ödmjuk nyfikenhet på framtiden:

– Det är en lättnad, och det är spännande att få göra en nystart i min ålder. Jag känner också en glädje över att mitt författarskap ska få leva vidare. Jag ser verkligen fram emot samarbetet med mitt nya förlag och det finns flera spännande saker på gång. Bland annat kommer de att ge ut min förra bok Majken minröjare som pocket.

På Bokfabriken jublar man över att Karin kommer till just dem:

– Vi känner oss väldigt glada och inspirerade över att knyta Karin till Bokfabriken och är väldigt imponerade av hennes författarskap. Hon har ett underbart sätt att skriva, och en smått unik kontakt med sina läsare, sa Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken, nyligen i ett pressmeddelande.

Efter turbulensen med konkurs och nystart under kort tid kikar nu Karin framåt. Men hon bär med sig en extra infallsvinkel på bokbranschen som hon inte hade tidigare:

– Jag har förstått att bokbranschen är tuff, säger Karin. Det är mycket förändringar och hård konkurrens. Jag imponeras av bokförlagens strävan att erbjuda ett brett och seriöst urval av böcker till sina läsare.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny