fbpx

Simona Ahrnstedts Allt eller inget blir film eller tv-serie

Simona Ahrnstedt Foto: Anna-Lena Ahlström

Produktionsbolaget Unlimited Stories har köpt optionen för att göra film eller tv-serie baserad på boken Allt eller inget av Simona Ahrnstedt och projektet är nu under utveckling.

Om allt går enligt planen blir Simona Ahrnstedts roman Allt eller inget spelfilm alternativt tv-serie inom en överskådlig framtid. Produktionsbolaget Unlimited Stories som tidigare gjort bland annat Sune-filmerna, Himlen är oskyldigt blå och Hallonbåtsflyktingen har förvärvat rättigheterna till boken för att förvandla den till rörlig bild. Än så länge är allt i sin linda men bolaget har tillsammans med Simona påbörjat arbetet med att göra ett filmmanus av boken.

Allt eller inget ligger på Nordin Agency. Anna Frankl, litterär agent och partner på agenturen, menar att hon bara kan spekulera kring varför Unlimited Stories valde just Allt eller inget. Men hon tror det handlar om att den inte minst ligger bra i tiden med budskapet om starka kvinnor som står upp för sig själva:

ANNONS

– Det är så klart svårt för mig att uttala mig kring varför Unlimited fastnade för just Allt eller inget, förutom att den är så jäkla bra, säger Anna. Jag tror att det som slog dem var hur aktuell Allt eller inget är, särskilt i ljuset av #metoo och den växande kroppspositivismen som sker i landet. Att dessa ämnen sedan tas upp i underhållningslitteratur på ett roligt, spännande och välinformerat sätt är ju en extra bonus och skapar möjlighet för utveckling från bok till film.

Simona är givetvis väldigt glad över alltihop. Att boken hamnar på vita duken menar hon är en möjlighet att rätta till balansen för hur kvinnor alldeles för ofta framställs i visuell underhållningsmedia:

– Jag är stolt, säger hon. Inte minst för att Allt eller inget är en berättelse om kvinnor som gör istället för kvinnor som dör, och det behövs mycket, mycket mer sådan underhållning.

ANNONS

Vem som kommer regissera filmen/serien och spela rollerna som Lexia och Adam är ännu inte klart och det är ett rekryteringsarbete som Simona överlåter till produktionsbolaget att sköta. På frågan om hon har några drömskådisar eller önskeregissör svarar hon:

– Nej, inte för närvarande faktiskt. Jag tycker inte ens att det är författarens roll.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.