ANNONS

Magnifikt bibliotek i kinesiska Tianjin Binhai

Stadsbiblioteket i Tianjin Binhai, Kina. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV

Med 1,2 miljoner böcker på 33 700 kvadratmeter och en mycket speciell arkitektur är det nya stadsbiblioteket i Tianjin Binhai rena drömmen för bokälskaren. 

Våra svenska hemtrevliga stadsbibliotek i all ära, men biblioteket i Tianjin i nordöstra Kina klår nog de flesta biblioteksupplevelser, åtminstone vad gäller arkitektur.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Det nya stadsbiblioteket är 33 700 kvadratmeter stort. Bokhyllor sträcker sig från golv till tak i organiska flödande former omkring ett globformat auditorium.

De böljande terrassliknande hyllorna är bibliotekets signum och fungerar både som trappa, sittplats och bokhyllor för de 1,2 miljoner böcker som biblioteket rymmer. Förhoppningen att biblioteket ska fungera som ett mysigt urbant vardagsrum, skriver Vagabond.

Tianjin Binhai Library är uppfört av nederländska MVRDV i samarbete med lokala arkitekter. Det är en del av ett stort kulturcenter och rymmer även läsesalar och konferenssalar.

Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se