fbpx

Magnifikt bibliotek i kinesiska Tianjin Binhai

Stadsbiblioteket i Tianjin Binhai, Kina. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV

Med 1,2 miljoner böcker på 33 700 kvadratmeter och en mycket speciell arkitektur är det nya stadsbiblioteket i Tianjin Binhai rena drömmen för bokälskaren. 

Våra svenska hemtrevliga stadsbibliotek i all ära, men biblioteket i Tianjin i nordöstra Kina klår nog de flesta biblioteksupplevelser, åtminstone vad gäller arkitektur.

Det nya stadsbiblioteket är 33 700 kvadratmeter stort. Bokhyllor sträcker sig från golv till tak i organiska flödande former omkring ett globformat auditorium.

ANNONS

De böljande terrassliknande hyllorna är bibliotekets signum och fungerar både som trappa, sittplats och bokhyllor för de 1,2 miljoner böcker som biblioteket rymmer. Förhoppningen att biblioteket ska fungera som ett mysigt urbant vardagsrum, skriver Vagabond.

Tianjin Binhai Library är uppfört av nederländska MVRDV i samarbete med lokala arkitekter. Det är en del av ett stort kulturcenter och rymmer även läsesalar och konferenssalar.

Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV
Tianjin Binhai Library. Foto: Ossip van Duivenbode/MVRDV❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny