John Green släpper ny ungdomsroman i höst

Författaren till bästsäljaren Förr eller senare exploderar jag som sålt i 23 miljoner exemplar världen över, kommer med sin nästa bok den 10 oktober 2017.

Förr eller senare exploderar jag (utgiven av Bonnier Carlsen och översatt av Ylva Stålmarck), på engelska The Fault in Our Stars, kom ut på engelska år 2012 och fick mycket uppmärksamhet, både som bok och som film. De senaste fem åren har det dock varit tyst från den populära ungdomsförfattaren John Green, om man bortser från faktumet att hans övriga titlar (Efter Alaska, Pappersstäder och Katherine-teorin) släpptes på svenska efter att succén med Förr eller senare exploderar jag var ett faktum.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Nu annonserar John Greens amerikanska förlag Dutton, imprint till Penguin, att releasedatum för den nya titeln Turtles All the Way Down blir den 10 oktober 2017.

– Jag har skrivit på Turtles All the Way Down i åratal, och det ska bli så roligt att få dela den med läsarna i oktober. Det här är mitt första försök att verkligen skriva om den sortens psykiska ohälsa som har påverkat mitt liv sedan jag var barn, och även om historien är fiktiv så är boken väldigt personlig, säger John Green i ett uttalande.

Bonnier Carlsen, som givit ut John Greens övriga böcker, hoppas på att kunna ge ut den svenska utgåvan av Turtles All the Way Down i nära anslutning till den amerikanska releasen, men kan inte bekräfta något mer än så. Klart är dock att John Green är lika populär i Sverige som han är i resten av världen:

– Vi har sålt drygt en kvarts miljon böcker av John Green i Sverige, det är riktigt bra det! säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

John Greens böcker har översatts till 54 språk och sålt i mer än 45 miljoner exemplar totalt världen över.

Bild: Bonnier Carlsen, Copyright/fotograf: Ton Keone

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.