fbpx

John Green släpper ny ungdomsroman i höst

Författaren till bästsäljaren Förr eller senare exploderar jag som sålt i 23 miljoner exemplar världen över, kommer med sin nästa bok den 10 oktober 2017.

Förr eller senare exploderar jag (utgiven av Bonnier Carlsen och översatt av Ylva Stålmarck), på engelska The Fault in Our Stars, kom ut på engelska år 2012 och fick mycket uppmärksamhet, både som bok och som film. De senaste fem åren har det dock varit tyst från den populära ungdomsförfattaren John Green, om man bortser från faktumet att hans övriga titlar (Efter Alaska, Pappersstäder och Katherine-teorin) släpptes på svenska efter att succén med Förr eller senare exploderar jag var ett faktum.

Nu annonserar John Greens amerikanska förlag Dutton, imprint till Penguin, att releasedatum för den nya titeln Turtles All the Way Down blir den 10 oktober 2017.

ANNONS

– Jag har skrivit på Turtles All the Way Down i åratal, och det ska bli så roligt att få dela den med läsarna i oktober. Det här är mitt första försök att verkligen skriva om den sortens psykiska ohälsa som har påverkat mitt liv sedan jag var barn, och även om historien är fiktiv så är boken väldigt personlig, säger John Green i ett uttalande.

Bonnier Carlsen, som givit ut John Greens övriga böcker, hoppas på att kunna ge ut den svenska utgåvan av Turtles All the Way Down i nära anslutning till den amerikanska releasen, men kan inte bekräfta något mer än så. Klart är dock att John Green är lika populär i Sverige som han är i resten av världen:

– Vi har sålt drygt en kvarts miljon böcker av John Green i Sverige, det är riktigt bra det! säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

John Greens böcker har översatts till 54 språk och sålt i mer än 45 miljoner exemplar totalt världen över.

Bild: Bonnier Carlsen, Copyright/fotograf: Ton Keone
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny