ANNONS

ETC och Leopard öppnar bokcafé

Ett nytt bokcafé öppnar på Söder i Stockholm och Leopard förlag och ETC får ett eget rum. ETC Bokcafé blir en litterär mötesplats och ett vardagsrum för boksamtal.

Samma dag som Killbergs meddelar att de stänger en bokhandel kommer nyheten om att ett nytt ”rum för litteraturen” slår upp portarna inom kort. Den 5 april öppnar en ny lokal på Söder i Stockholm. ETC Bokcafé med plats för 50 personer ska bli en mötesplats för litteratur och en plats för diskussion och samtal. Adressen är Sankt Paulsgatan 14 mellan Slussen och Mariatorget och butiksansvarig blir Beatrice Westerberg.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

I januari skrev vi om att Leopard förlag går ihop med ETC i och med att ETC förvärvade 50 % av Leopard. Leopard tog över ETC:s bokutgivning och skulle i samband med detta även utveckla sin egen verksamhet. Nu ser vi de första resultaten av sammanslagningen.

– Som förlag har vi länge drömt om ett eget rum. En nära och intim mötesplats där vi kan hålla samtal och författarmöten, en förlängning av vår redaktion. Ett vardagsrum för boksamtal, säger Moa Elf Karlén, förlagschef och VD för Leopard.

Bokcafét blir en lokal som kompletterar ETC Bokklubb. Här kommer finnas rum för alla möjliga litterära aktiviteter som intervjuer, samtal och författarmöten. I förlängningen är förhoppningen att lokalen ska utvecklas till en plats för bokcirklar, studiecirklar, uppläsningar och skrivkurser.

– Med detta hoppas vi kunna skapa nya platser för litteraturen, samtalet och det fria ordet, säger Moa Elf Karlén, och nämner att liknande bokcaféer är på gång i Malmö, Göteborg och Växjö.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se