fbpx

ETC och Leopard öppnar bokcafé

Ett nytt bokcafé öppnar på Söder i Stockholm och Leopard förlag och ETC får ett eget rum. ETC Bokcafé blir en litterär mötesplats och ett vardagsrum för boksamtal.

Samma dag som Killbergs meddelar att de stänger en bokhandel kommer nyheten om att ett nytt ”rum för litteraturen” slår upp portarna inom kort. Den 5 april öppnar en ny lokal på Söder i Stockholm. ETC Bokcafé med plats för 50 personer ska bli en mötesplats för litteratur och en plats för diskussion och samtal. Adressen är Sankt Paulsgatan 14 mellan Slussen och Mariatorget och butiksansvarig blir Beatrice Westerberg.

I januari skrev vi om att Leopard förlag går ihop med ETC i och med att ETC förvärvade 50 % av Leopard. Leopard tog över ETC:s bokutgivning och skulle i samband med detta även utveckla sin egen verksamhet. Nu ser vi de första resultaten av sammanslagningen.

ANNONS

– Som förlag har vi länge drömt om ett eget rum. En nära och intim mötesplats där vi kan hålla samtal och författarmöten, en förlängning av vår redaktion. Ett vardagsrum för boksamtal, säger Moa Elf Karlén, förlagschef och VD för Leopard.

Bokcafét blir en lokal som kompletterar ETC Bokklubb. Här kommer finnas rum för alla möjliga litterära aktiviteter som intervjuer, samtal och författarmöten. I förlängningen är förhoppningen att lokalen ska utvecklas till en plats för bokcirklar, studiecirklar, uppläsningar och skrivkurser.

– Med detta hoppas vi kunna skapa nya platser för litteraturen, samtalet och det fria ordet, säger Moa Elf Karlén, och nämner att liknande bokcaféer är på gång i Malmö, Göteborg och Växjö.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny