ETC och Leopard öppnar bokcafé

Ett nytt bokcafé öppnar på Söder i Stockholm och Leopard förlag och ETC får ett eget rum. ETC Bokcafé blir en litterär mötesplats och ett vardagsrum för boksamtal.

Samma dag som Killbergs meddelar att de stänger en bokhandel kommer nyheten om att ett nytt ”rum för litteraturen” slår upp portarna inom kort. Den 5 april öppnar en ny lokal på Söder i Stockholm. ETC Bokcafé med plats för 50 personer ska bli en mötesplats för litteratur och en plats för diskussion och samtal. Adressen är Sankt Paulsgatan 14 mellan Slussen och Mariatorget och butiksansvarig blir Beatrice Westerberg.

I januari skrev vi om att Leopard förlag går ihop med ETC i och med att ETC förvärvade 50 % av Leopard. Leopard tog över ETC:s bokutgivning och skulle i samband med detta även utveckla sin egen verksamhet. Nu ser vi de första resultaten av sammanslagningen.

– Som förlag har vi länge drömt om ett eget rum. En nära och intim mötesplats där vi kan hålla samtal och författarmöten, en förlängning av vår redaktion. Ett vardagsrum för boksamtal, säger Moa Elf Karlén, förlagschef och VD för Leopard.

Bokcafét blir en lokal som kompletterar ETC Bokklubb. Här kommer finnas rum för alla möjliga litterära aktiviteter som intervjuer, samtal och författarmöten. I förlängningen är förhoppningen att lokalen ska utvecklas till en plats för bokcirklar, studiecirklar, uppläsningar och skrivkurser.

– Med detta hoppas vi kunna skapa nya platser för litteraturen, samtalet och det fria ordet, säger Moa Elf Karlén, och nämner att liknande bokcaféer är på gång i Malmö, Göteborg och Växjö.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.