Henning Mankells författarskap nylanseras digitalt av Saga Egmont

Henning Mankell. Foto: Lina Ikse

Under våren och sommaren 2020 släpper Saga Egmont i samarbete med Leopard förlag 13 av Henning Mankells romaner som ljudböcker.

Flera kända inläsare är involverade i projektet, bland annat Reine Brynolfsson, Anton Körberg och Gunilla Leining.

– Samarbetet med Leopard förlag innebär ett stort kliv framåt, och vi är stolta och glada över att gå vara med och nylansera Henning Mankells författarskap till både en befintlig publik, men också gentemot en ny digital generation som vuxit fram i samband med ljudbokens utveckling, säger Stephanie Andén, redaktionschef för Saga Sverige, i ett pressmeddelande. 

Henning Mankells författarskap har under 2020 blivit aktuellt på nytt, mycket tack vare Netflixs kommande storsatsning ”The Young Wallander” med Adam Pålsson i huvudrollen. Leopard förlag nylanserar samtidigt Wallander-serien, med ny grafisk profil och nyinläsningar på utvalda titlar. 

De nya ljudböckerna, däribland Kinesen och Kvicksand, kommer att släppas från och med maj och löpande under sommaren 2020. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL