fbpx

Litteralund vill få barn och ungas litteraturintresse att blomma

happy child little girl with glasses reading a books

Litteralund – Sveriges största festival för barn och ungdomsboken – närmar sig och årets program håller på att ta form. Festivalen äger rum i Lund i dagarna fem, 23-28 april, och på gästlistan finns redan så väl svenska författare som utländska ALMA-pristagare.

Från 2005 har idén om hur man skapar förutsättningar för barn och unga att vilja skriva och läsa vuxit sig så stor hos Litteralund att den idag är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. I en blandning av offentliga programpunkter och arrangemang som riktar sig specifikt till skolan, kan festivalen nå ut genom flera kanaler.

Sedan starten har ungefär 18 000 unga i Lunds kommun fått ta del av Littralund bara via skolprogrammet. Lägg där till alla de som kan tänkas ha besökt de offentliga arrangemangen under åren…

ANNONS

Årets festival inleds på Lunds stadsbibliotek 23 april med ett familjeprogram och forsätter därefter fram tom den 28 april. Även om alla evenemang ännu inte är helt klara är skolprogrammet redan nu öppet för bokning och enligt ett pressmeddelande är följande författare inbokade under festivaldagarna:

Kitty Crowther
Meg Rosoff
Sally Green
Agnese Baruzzi.
Ulf Stark
Pija Lindenbaum
Lena Sjöberg
Ann-Helén Laestadius
Jenny Jägerfeld
Mårten Melin

På den väl grundande plattform som Litteralund utgör passar man vartannat år på att hålla en konferens. där barn- och ungdomslitteraturens bransch kan mötas, diskutera och utvecklas. Läsambassadör Anne-Marie Körling inleder årets  konferensen den 27 april då hon talar om hur vuxnas läsintresse kan bli de ungas. Konferensen avslutas den 28 april.

ANNONS

För mer information och bokning: besök hemsidan www.litteralund.se

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.