fbpx

Litteralund vill få barn och ungas litteraturintresse att blomma

happy child little girl with glasses reading a books

Litteralund – Sveriges största festival för barn och ungdomsboken – närmar sig och årets program håller på att ta form. Festivalen äger rum i Lund i dagarna fem, 23-28 april, och på gästlistan finns redan så väl svenska författare som utländska ALMA-pristagare.

Från 2005 har idén om hur man skapar förutsättningar för barn och unga att vilja skriva och läsa vuxit sig så stor hos Litteralund att den idag är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. I en blandning av offentliga programpunkter och arrangemang som riktar sig specifikt till skolan, kan festivalen nå ut genom flera kanaler.

Sedan starten har ungefär 18 000 unga i Lunds kommun fått ta del av Littralund bara via skolprogrammet. Lägg där till alla de som kan tänkas ha besökt de offentliga arrangemangen under åren…

ANNONS

Årets festival inleds på Lunds stadsbibliotek 23 april med ett familjeprogram och forsätter därefter fram tom den 28 april. Även om alla evenemang ännu inte är helt klara är skolprogrammet redan nu öppet för bokning och enligt ett pressmeddelande är följande författare inbokade under festivaldagarna:

Kitty Crowther
Meg Rosoff
Sally Green
Agnese Baruzzi.
Ulf Stark
Pija Lindenbaum
Lena Sjöberg
Ann-Helén Laestadius
Jenny Jägerfeld
Mårten Melin

På den väl grundande plattform som Litteralund utgör passar man vartannat år på att hålla en konferens. där barn- och ungdomslitteraturens bransch kan mötas, diskutera och utvecklas. Läsambassadör Anne-Marie Körling inleder årets  konferensen den 27 april då hon talar om hur vuxnas läsintresse kan bli de ungas. Konferensen avslutas den 28 april.

För mer information och bokning: besök hemsidan www.litteralund.se


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny