Shadi Bitar, VD Nextory

Nextory lanserar familjeabonnemang med individuella profiler

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nextory lanserar idag ett familjeabonnemang för sin streamingtjänst. Det gör att familjemedlemmarna kan skapa egna listor med böcker och lyssna samtidigt från olika enheter.

– Vi kommer fortsätta att utveckla vår tjänst för att ligga i framkant och erbjuda nya funktioner till våra kunder. Vår vision är att öka läsandet. Lanseringen av familjeabonnemang är ett viktigt steg för att personifiera och förenkla för alla i familjen. Nu är det lättare att få in läsandet som ett naturligt inslag i vardagen och på så sätt hinna läsa mer. Att läsning bidrar till barn och vuxnas välmående och ökad inlevelseförmåga är ingen hemlighet, säger Shadi Bitar, VD och grundare av Nextory i ett pressmeddelande.


ANNONS


Idag lanserar Nextory vad man kallar ”Sveriges första familjeabonnemang för böcker” med möjlighet att skapa upp till fyra profiler. Varje användare kan då skapa sina egna listor med böcker och även läsa och lyssna samtidigt från olika enheter. Det går även att skapa en profil för barn som enbart innehåller barnböcker. Familjeabonnemanget kostar 199 kr/månad. Övriga abonnemang kostar 119 kr/månad samt 169 kr/månad.

Många är sedan tidigare vana vid det här sättet att använda streamingtjänster från Netflix där många föräldrar är tacksamma över att kunna separera sitt eget tittande och barnens eftersom rekommendationerna bygger på vad respektive profil tittar på.

En tydlig trend är att alla streamingtjänster, och även bokförlagen, nu blickar mot de unga läsarna och därmed barnfamiljerna som en målgrupp för både ljudböcker och eböcker.

Vi skrev nyligen om Nextorys bokslut för 2016. Även Storytel och BookBeat har abonnemang som kan användas på flera enheter i olika omfattning vilket gör att de redan idag används av familjer. Men med Nextorys lansering tas det hela till en ny nivå eftersom det är tydligt uttalat att flera personer kan och uppmuntras att dela på samma abonnemang.

ANNONS

Den stora frågan för alla streamingaktörer blir dock givetvis hur kalkylen går ihop ifall en hel familj ska konsumera eböcker och ljudböcker – hur stor kan ersättningen per bok bli för förlag och författare? Samtidigt vet vi alla att även om man har ett streamingabonnemang är det inte varje månad som man nyttjar det så mycket som man borde för att få valuta för pengarna.

Och den andra intressanta frågeställningen är förstås om detta är ytterligare en pusselbit som kan leda till att streamingtjänster för böcker kan öka penetrationen i Sverige från dagens kanske fyra-fem procent till åtta eller rentav tio procent. Då kommer vi nämligen till en punkt där digitala böcker nästan omsätter mer än dagens fysiska nätbokhandel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Nästan 200 nya titlar idag, en av dem är Offervilja, den tredje och avslutande delen i mysdeckarserien Värnamord av Ewa Klingberg. En annan som ligger i tiden är Influencer marketing i praktiken av Johannes Gustavsson. Även i höst lär vi se många böcker om Ryssland, idag släpps Tsaren : Den sanna historien om pengatvätt, mord och att överleva Putins vrede av Bill Browder.

🎂 Födelsedagar: Edith Nesbit (1858-1924) föddes den 15 augusti och skrev över sextio barnböcker varav ett tiotal finns översatta till svenska, bland andra Huset Ardens gåta och Den sista draken. Stieg Larsson (1954-2004) var född denna dag och är som författare mest känd för världssuccén Millennium-trilogin som inleddes med Män som hatar kvinnor. I höst kommer för övrigt en fortsättning på Millennium-serien, skriven av Karin Smirnoff.

Den 15 augusti firar man i USA den nationella Avslappningsdagen. Kanske är det så en del föräldrar känner det när skolorna äntligen börjar igen? Ett bra boktips är då kanske Avslappningssagor. Sagor som hjälper ditt barn att koppla av av Laura Di Francesco och Helena Kubicek Boye.🎧 1984. Att 1980-talet är hett (Stranger Things, Top Gun och mode) vet vi. Men i detta fall är det George Orwells 1984 som Storytel gjort en storsatsning på att förvandla till mer än ”bara” ljudbok. Produktionen släpps idag den 15 augusti på tio språk samtidigt i Sverige, Finland, Danmark, Polen, Nederländerna, Bulgarien, Turkiet, Italien, Spanien och Mexiko. I den svenska versionen görs huvudkaraktärerna av skådespelarna Sofia Kappel, Lucas Krüger och Andreas Rothlin Svensson. I romanen från 1949 skapar Orwell en vision av år 1984 som en värld av övervakning och dödlig diktatur, där storebror ser allt du gör.

💰 Skånemaffian. Ex-förlagsbossarna Erik Osvalds (Historiska Media) och Mattias Lundgren (Word Audio) slår sina pengapåsar ihop och investerar i Italien. Inte i vin, ost eller lufttorkad skinka utan distributionsplattformen StreetLib som är något av en motsvarighet till Publit och Axiell Media – men med internationellt fokus från start. Läs vår intervju med Mattias och StreetLibs VD.


Uppdateras under dagen …