300 procent dyrare hotell under Stockholms bokhelg

Taylow Swift kommer till Stockholm med The Eras Tour som krockar med Stockholms bokhelg. Världsturnén har även passerar Storbritannien (bilden). Foto: iStock.

🛏️ Hotellinflation. Den som tänkt åka upp till Stockholm för Bokbranschdagen den 16 maj och Stockholms bokhelg 16-19 maj har noterat att det varit både svårt och dyrt att hitta hotell. Och tågresor. Hotellrum under helgen har blivit upp till 300 procent dyrare än normalt. Runt 120 000 personer kommer till Stockholm den helgen. Men inte för böckerna utan för Taylor Swift som sålt 150 000 biljetter till tre konserter på Friends Arena 17-19 maj. Svenska förlag är dock med på noterna. I april och maj släpps Taylor Swift : Historien om en modelegend (Tukan), Taylor Swift : livet, låtarna, turnén (Tukan), Taylor Swift: Hela berättelsen (HarperCollins Nordic) och 96 fakta om Taylor Swift (Bonnier Carlsen).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.