Pernilla Lissmyr får Bengt Christell-priset 2024

Bengt Christell-priset 2024 tilldelas Pernilla Lissmyr för hennes bilderbok Trädfesten. Foto: Pressbild.

Bengt Christell-priset 2024 tilldelas Pernilla Lissmyr för hennes bilderbok Trädfesten som kommer ut först till hösten.

Juryns motivering till priset: ”Pernilla Lissmyr har skapat en rolig berättelse om vänskap med både värme, humor och att våga närma sig det främmande, med bra samspel mellan text och bild. Trädfesten är en bok i Opals anda och tradition.”

Trädfesten handlar om hur vänskap ibland behöver få växa fram. Hur man kan behöva lite tid att lära sig att acceptera varandras olikheter för att vänja sig vid varann och hitta en vänskap att utvecklas i. Trädfesten kommer ut i butik i september, skriver Opal förlag i ett pressmeddelande.

Ur Pernilla Lissmyrs bilderbok Trädfesten.

Bengt Christell-priset

Priset instiftades 2019 av förlaget för att hedra vår grundare Bengt Christell. I år tog Opal emot 122 bidrag på temat vänskap. Vinnaren får 25.000 kr samt utgivning med bokkontrakt. Priset delas ut vartannat år på Bengts födelsedag den 25 januari.

Tidigare vinnare:

2020: Amanda Jonsson – Sally surar!

2022: Lina Sandqvist – Vi gjorde det!

2024: Pernilla Lissmyr – Trädfesten

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL