Stora fackbokspriset 2023 till Henrik Berggren

Henrik Berggren prisas för sin bok om Sverige under andra världskrigets sista år. Arkivbild: JANERIK HENRIKSSON/TT.

Henrik Berggren gick miste om Augustpriset för några dagar sedan. Nu kan författaren trösta sig med Stora fackbokspriset 2023.

Berggren prisas för sin bok Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 som handlar om hur de sista åren av andra världskriget påverkade svenskarna.

Stora fackbokspriset instiftades 2011 och delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål. Prissumman är 125 000 kronor.

Berggren var även nominerad till Augustpriset, men det tilldelades Per Svensson för hans biografi Zorn – ett liv, en tid.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL