Stora historiepriset till Henrik Berggren

Henrik Berggren belönas med Stora historiepriset. Arkivbild: JANERIK HENRIKSSON/TT.

Henrik Berggren får årets Stora historiepris på 100 000 kronor. Priset, som är Sveriges största inom historieområdet, delas ut av Sörmlands museum och Nyköpings kultur- och fritidsnämnd.

Henrik Berggren är före detta kulturchef och ledarskribent på Dagens Nyheter och har bland annat gett ut Olof Palme-biografin ”Underbara dagar framför oss” samt trilogin Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 om livet i Sverige under andra världskriget.

Stora historiepriset har delats ut sedan 1994. Det har tidigare gått till bland annat Sven-Eric Liedman, Yvonne Hirdman och Dick Harrison samt Olle Häger och Hans Villius.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.