Här är de nominerade till Stora Fackbokspriset 2023

De nominerade till Stora Fackbokspriset 2023. Pressbild.

Sex författare och dess böcker har nominerats till Stora Fackbokspriset 2023 där de tävlar om prissumman på 125 000 kronor. Bland de nominerade finns Eva Ekselius, Henrik Berggren och Horace Engdahl.

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål utdelar varje år, givet att det finns en värdig mottagare, Stora Fackbokspriset om 125 000 kronor till den eller de levande personer som skrivit årets svenska fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”Vetenskap, bildning, tradition”.

Tanken är att stödja framstående essäistiskt humanistiskt författarskap som lyfter fram vetenskap, bildning och tradition med hög stilistisk och fackmässig verkshöjd. Syftet är att uppmuntra en berättande humanistisk bildningstradition präglad av stilistisk briljans.

De nominerade till Stora fackbokspriset 2023 är:

Prisutdelningen kommer att ske måndag den 4 december. Vinnaren tillkännages i samband med prisutdelningen. 

Bland tidigare vinnare återfinns Nina Burton, Carl-Johan Malmberg och Henrik Meinander.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL