BookBeat tecknar avtal med Simon & Schuster om 7000 engelska titlar


BookBeat har tecknat avtal med Simon & Schuster. Därmed adderar BookBeat över 7 000 engelska ljudböcker i tjänsten från förlaget med författare som Stephen King och Colleen Hoover.

– Vi är så glada över att vi nu får in Simon & Schusters ljudböcker till BookBeat! Det är en fantastisk katalog som innehåller många efterlängtade titlar av stora författare. BookBeats användare kommer att glädjas över möjligheten att upptäcka ännu fler fantastiska berättelser, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat i ett pressmeddelande.

Simon & Schusters framstående katalog inkluderar många av världens mest populära och kända författarskap, där många har vunnit prestigefulla priser. På Bookbeat har förlagets titlar dock inte funnits sedan 2019.

Simon & Schusters ljudbokskatalog kommer att finns tillgänglig hos BookBeat i början av sommaren.

Som av en händelse har Bookbeat dessutom nyss dragit igång en aggressiv sommarkampanj där nya kunder erbjuds att prova Bookbeat gratis i hela 90 dagar.

Avtalet är betydelsefullt inte bara för den svenska marknaden där det talas mycket om ökat intresse för engelskpsråkiga böcker.

– Böckerna kommer att finnas på alla våra 28 marknader inklusive Storbritannien. Vi får tillgång till alla titlar de tillgängliggör för streaming, säger Anna Riklund till Boktugg.

Det kan alltså vara ett viktigt steg för den brittiska marknaden. Där erbjuder Bookbeat tre olika nivåer: Basic (20 timmar) för 5,99 pund (ca 80 kr), Standard (50 timmar) för 9,99 pund (135 kr) och Premium (100 timmar) för 14,99 pund (202 kr) vilket ska jämföras med marknadsledaren Audible som tar 7,99 pund/månad för en bok (plus en hel del poddar och diverse titlar som ingår fritt).

Fotnot: Storytel befinner sig just nu i omförhandlingar av sitt avtal med Simon & Schuster och tvingades tidigare plocka bort en stor del av förlagets titlar. Konkurrenten Nextory har däremot (i skrivande stund) Simon & Schusters titlar i sin katalog.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL