Engelska Simon & Shuster-titlar som försvinner från Storytel i väntan på nytt avtal

Några av de engelska titlar som försvinner 1 maj från Storytel.

Storytel och Simon & Schuster förhandlar om ett nytt avtal. I väntan på att det blir klart flaggar man att flera titlar på engelska försvinner den 1 maj. Bland dessa finns bästsäljare som Colleen Hoover och Stephen King.

– Förhandlingar i god anda pågår med Simon Schuster om ett nytt avtal. Men innan det är klart känner vi ett ansvar att förvarna våra kunder om att de aktuella titlarna kan komma att försvinna när vi inte längre har rättigheter till dem, säger Dan Panas, kommunikationschef på Storytel.

Storytel har avtal med mängder av bokförlag. Det unika med Simon & Schuster är väl att det är ett av världens största ljudboksförlag med många bästsäljande författare som exempelvis Stephen King och Colleen Hoover.

Engelska böcker utgör självklart en mycket liten del av Storytelkundernas totala lyssning. Tidigare har Storytel talat om att mer än 85 procent av lyssningen sker på lokalt språk. Och av de resterande 15 procenten dominerar givetvis engelska och Simon & Schuster kanske utgör någon procent av detta. Helt obetydligt är det dock inte när man konstaterar att It Ends with Us har fått 6700 recensioner. Fast det är förmodligen från mer än Sverige.

Uppdatering: Kan tilläggas att Bookbeat inte heller har tillgång till Simon & Shusters titlar för tillfället. Däremot finns de fortfarande hos Nextory.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.