Bookmark Förlags skrivtävling för unga blir årligen återkommande

Bookmark förlag anordnar skrivtävling för andra året i rad.

I samband med Bookmark förlags 10-årsjubileum förra året anordnades en skrivtävling för unga (16-19 år). Nu anordnas den igen och blir årligen återkommande. I prispotten: 15 000 kr, VIP-resa till Bokmässan och publicering i tidningen Allas.

– Tanken är att hålla tävlingen bred och öppen för alla. Vi välkomnar alla sorts texter och talanger. Det viktiga är att väcka ett intresse för skrivande, öppna upp dörrarna till förlagsbranschen och ge unga skribenter en skjuts framåt i sina författardrömmar”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark i ett pressmeddelande.

Förra årets vinnare, som valde att medverka under pseudonym, heter Ammari bint Hassan och kammade hem förstaplatsen med sin novell ”avundens frö”, juryns favorit av 134 inskickade bidrag.

– Priset betyder väldigt mycket. Att få juryns bekräftelse, att få veta att min novell uppskattas och uppmärksammas, är otroligt viktigt för mitt självförtroende och har uppmuntrat mig till att fortsätta utveckla mitt skrivande, säger 19-åriga Ammari bint Hassan i samma pressmeddelande. 

Förstapristagaren vinner 10 000 kronor och en resa till Bokmässan för att träffa förlagsmedarbetare och författare samt lära sig mer om bokbranschen. Andra- och tredjepristagaren får 3 000 respektive 2 000 kronor. Alla pristagare får sina texter publicerade i tidningen Allas, en av landets största veckotidningar som når ut till över 200 000 läsare varje vecka. Precis som förra året välkomnas bidrag i form av både noveller, dikter och påbörjade romaner.

Skrivtävlingens jury består av Sara Nazari, spoken word-poet, Agri Ismaïl, författare och litteraturkritiker, Pascal Engman, författare, samt Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark.

Om tävlingen:

Har du författardrömmar och känner att just din röst och berättelse saknas därute? Brinner du för att skriva men har inte fått chansen att prova dina vingar och utveckla din talang? Eller kanske testar du dig fram med språket och orden? 

För att vara med och tävla, skicka in en novell, en längre dikt eller en påbörjad roman till bookmark@bookmarkforlag.se senast den 31 juli 2023. Bidraget ska vara på svenska och får vara max 15 000 tecken inklusive blanksteg. För att delta i tävlingen ska du vara född mellan 2004 och 2007. Märk ditt mejl med ”Skrivtävling” och berätta gärna lite kort om dig själv och din text. Lycka till!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL