Teresa Glad och Sara Lundberg nominerade til Nordiska Rådets barn- och ungdomspris

Författaren Sara Lundberg nomineras till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris för boken "Glömdagen". Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Teresa Glads dokumentära ”Farböder” och Sara Lundbergs bilderbok ”Glömdagen” är båda nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris.

Båda de svenska kandidaterna är bilderböcker om än av olika sort. Terese Glads bok ”Farbröder” bygger på intervjuer med nio verkliga farbröder som får berätta om hur drömmar och upplevelser i barndomen har påverkat deras liv. ”Det blir tydligt att alla barn blir vuxna och att alla vuxna varit små” konstaterar nomineringsjuryn.

Boken blev utvald även till utställningen ”outstanding picturebooks” på årets barnboksmässa i Bologna.

Den sedan tidigare dubbelt Augustprisbelönade Sara Lundbergs bok ”Glömdagen” handlar om en dag som inte blir som någon har tänkt sig. Juryn beskriver den som ”ett färgsprakande konstverk som breder ut sig och tar plats”.

Sammanlagt 14 nordiska bilderböcker, barnböcker och ungdomsromaner är nominerade. Bland dessa finns även fjolårets Augustpristagare i barn- och ungdomsklassen, finlandssvenska Ellen Strömbergs ungdomsroman ”Vi ska bara cykla förbi”. Mottagaren av Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur tillkännages 31 oktober i Oslo.

Två böcker nominerade till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur

Farbröder

Farbröder

Glömdagen

Glömdagen

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL