Harlequin får ny logga och grafisk profil – vill nå unga romanceläsare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Harlequin, världens främsta romancevarumärke, har fått ny grafisk profil. Med en varmare, kvinnligare och modernare känsla är målet är förfina varumärket och få nya läsare att upptäcka det.

I mer än fyrtio år har Harlequin varit det självklara valet för tidlös romantik i bokform. Nu får varumärket en ny grafisk profil, men innehållet och löftet till läsarna är detsamma: romantik, passion, spännande intriger och relationer – och såklart ett lyckligt slut.


ANNONS


– Harlequin har sedan starten gett ut romantiska berättelser av kvinnor, för kvinnor. Tillgänglighet har varit ett ledord, det ska vara billigt och enkelt att få fatt på en stunds underhållning och romantisk verklighetsflykt. Vi bygger med stolthet vidare på den traditionen och fortsätter värna litteratur av och för kvinnor, samt kvinnors rätt till njutning, säger Anna-Lena Hernvall, Förlagschef HarperCollins Nordic.

Den nya logotypen tar avstamp i hjärtat, kärnan i all Harlequin läsning, samtidigt som den flörtar med två par läppar som möts i en kyss. Ester Stockholm har tagit fram det nya grafiska manéret.

– Harlequin har varit ett fantastiskt roligt varumärke att arbeta med. Jag minns när jag som yngre stod och gluttade i böckerna inne på ICA. Det fanns en lockelse med hela Harlequin-världen som var väldigt spännande och lite på gränsen till förbjudet, säger Lotta Mellgren på Ester Stockholm.  

Harlequins nya logga.

– Nu har utmaningen legat i att utveckla logotypen och den visuella identiteten till ett mer samtida och enhetligt uttryck, samtidigt som jag har månat om att behålla karaktär och igenkänning bakåt till Harlequins historia.  Den välkända rutan i Harlequin-logotypen är vidareutvecklad och den nya symbolen är hämtad från formen som uppstår när två läppar möts. På så sätt ville jag illustrera spänningen i mötet mellan två personer.

ANNONS

– Färger med fokus på rött och rosa kändes naturligt att frossa i, och symbolen har en särpräglad enkelhet som fungerar väl med Harlequins olika serier.  I en orolig värld kan Harlequin-historierna vara den verklighetsflykt vi alla så väl behöver. Mer kärlek åt folket helt enkelt, fortsätter Lotta Mellgren.

Varje år ger HarperCollins Nordic ut cirka 1 000 titlar inom serierna Romantik, Passion, Historisk, Läkarromaner, Dare och Silk. Några av de största Harlequin-författarna genom tiderna är Nora Roberts, Sarah Morgan, Robyn Carr och Sherryl Woods – samtliga idag bästsäljande författare i många länder.

Böckerna är populärare än någonsin och 2021 såldes det drygt 2,2 miljoner Harlequinböcker i Norden, varav nästan 40% som e-böcker.

– Vi hoppas att det nya manéret ska få fler unga romanceälskare att få upp ögonen för Harlequin – och att alla trogna läsare i Norden ska älska det lika mycket som vi gör, säger Anna-Lena Hernvall.

Harlequin är en del av bokförlaget HarperCollins Nordic och det nya grafiska manéret införs i hela Norden.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: En av drygt trettio titlar som släpps idag är Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport av Olof Lundh som granskar det smutsiga spelet bakom fotbolls-VM. Mysigare läsning är då Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast av Lasse Berghagen. En något udda titel är Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting av Cilla Börjlind och Rolf Börjlind kända sina samtidsdeckare visar prov på en helt annan sida av författarskapet som bär större likheter med tidigare filmmanus som Morrhår & Ärtor, Yrrol, Papphammar, Jönssonligan.

🎂 Födelsedagar: Den brittiska författaren Elizabeth Gaskell (Mrs Gaskell) föddes denna dag år 1810. Hon blev känd för sina romaner, biografier och noveller. Hennes mest kända verk är Nord och syd, Småstadsliv i Cranford och Hustrur och döttrar : en vardagsberättelse. Elizabeth kände Charlotte Brontë och skrev den första biografin om henne år 1857.

☕ Den 29 september är Kaffets dag. Dagens boktips blir därför Från kaffe till drink av Lisen Gren, Kaffeologi: Myter och forskning om en älskad dryck av Bertil Fredholm och Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti.



🎦 Tom Hanks gav ut en novellsamling 2017. Nästa år (9 maj 2023) kommer hans debutroman The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece. Förlaget Knopf (imprint på Penguin Random House) beskriver den som en ambitiös berättelse om skapandet av en kolossal, stjärnspäckad, storbudge-superhjältefilm och den ödmjuka tecknade serie som inspirerade filmen. Annars är ju Tom aktuell som Ove.

🧸 På nytt jobb. I mitten av oktober 2022 tillträder Olivia Demant som förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen.

⚖️ Förtalsstämning. Författaren Pia Johansson släppte 2019 boken För ditt eget bästa där hon beskriver hur hon blivit fysiskt och psykiskt misshandlad och utsatts för sexuellt våld under flera år. Personerna i boken har gjorts anonyma för att inte peka ut någon. Men nu har hon stämts vid tingsrätten i Jönköping av sin exman för grovt förtal, skriver SVT. Han menar att hon hängt ut honom på ett sätt som gjort att han kunnat identifieras och att det kostat honom jobbet.

🎪 Bokmässa. Imorgon börjar Finlands äldsta litterära mässa, Åbo bokmässa, som fyller 32 år i år och pågår 30 sept-2 okt. Temat för 2022 är bildkonst. Runt 120 utställare och 600 medverkande deltar, bland dem svenska deckarförfattaren Tove Alsterdal. Åbo mat- och vinmässa arrangeras samtidigt och kan besökas med samma biljett.

💰 PEN-donation. Författaren James Patterson har gjort en rejäl donation till amerikanska PEN – 2 miljoner dollar (motsvarande 22,5 Mkr med dagens usla dollarkurs). Pengarna ska stärka PEN i arbetet med att försvara yttrandefriheten i USA och resten av världen. Patterson Family Foundation har nu skänkt över 100 miljoner dollar till läsfrämjande i olika former. Patterson har haft 260 böcker på NY Times bestseller-listorna och sålt över 400 miljoner exemplar.


Uppdateras under dagen …