Snart dags för Smålits bokmässa 2022

Projektledare för Smålit är Rebecca Lidén. Foto: Robert Eriksson

Det närmar sig den 7 maj 2022 och Smålits bokmässa som i år fick flytta fram från sin vanliga tid i februari.

I februari hölls den övriga delen av festivalen med författarscener, men mitt i coronautbrottet var en bokmässa ingen bra idé.

– Vi ville inte ställa in, vi hade gjort så mycket förberedelser och det var så många utställare som ville komma, så vi flyttade fram bokmässan. Det ska bli spännande att se hur det blir, säger projektledare Rebecca Lidén.

Drygt 70 utställare fyller lokalerna på Jönköpings stadsbibliotek, arkivhus och länsmuseum. Av dem är ungefär hälften lokala förlag, författare och kulturföreningar, övriga är tillresta från olika delar av landet.

Utbudet är brett, det finns något för alla på programmet. Feelgoodkavalkad, en dans- och musikföreställning baserad på Elsa Beskows Solägget, litterära samtal och alla utställare.

Årets Smålit är den sjunde festivalen sedan starten 2016.

– När vi planerade den första festivalen undrade vi om det fanns några författare här. Det är roligt att visa att det gör det, många dessutom. En del författare har varit med som debutanter och är nu här med sin andra eller tredje bok, säger Rebecca Lidén.

Årets upplägg med bokmässan separat från övriga festivalen ska utvärderas och kan kanske leda till andra utstickare under delar av året, även om Smålit nästa år kommer tillbaka i sin vanliga form.

– Det är ett oerhört lyckat koncept, en bra mix som är förankrad i samhället. Nu ser vi fram emot myllret, vi längtar efter att få mötas på samma plats.

Program och information om utställare finns på arrangemangets hemsida: smalit.se.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,