Stefan Sundström tilldelas Harry Martinson-priset 2022

"Jag har som de flesta mest tagit intryck av 'Aniara', tycker det är en lysande gestaltning av världen, säger Stefan Sundström i ett pressmeddelande efter att ha tilldelats Harry Martinson-priset. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Artisten och författaren Stefan Sundström tilldelas årets Harry Martinson-pris för sitt engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor. Pristagaren verkar ”för fred mellan människa och natur” och odlar enligt juryn eftertanken och poesin som centrala livskvaliteter.

Motiveringen lyder: ”Sundströms uttryck kan sägas kliva rätt i Harry Martinsons fotspår, med en medveten eller omedveten pedagogisk komponent och uthållighet som visat sig vara lika långsiktigt hållbar som våra konsumtionsvanor skulle få lov att bli.”

Sundström har skrivit böcker om odling och hållbarhet, bland annat Stefans lilla svarta: Bokashi, biokol och bakterier och har också uppträtt med budskap om hållbarhet.

Olofströms kommun har delat ut Harry Martinson-priset med prissumman på 83 950 kronor jämna år sedan år 2008.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL