ANNONS

Helena Granström tilldelas Harry Martinson-priset 2020

Helena Granström tilldelas 2020 års Harry Martinson-pris. Pressbild: Viktor Gårdsäter.

Författaren och kulturskribenten Helena Granström tilldelas 2020 års Harry Martinson-pris.

”Hennes författarskap ger uttryck för en stark civilisationskritik, manar till eftertanke och framhåller vikten av att se på naturen och andra varelser som subjekt och inte som objekt för exploatering till priset av ödeläggelse och utrotning”, lyder juryns motivering.

Helena Granström debuterade som författare 2008 med essän ”Alltings mått”, och skriver återkommande för Svenska Dagbladet, Expressen och Sydsvenskan. Hon släppte i januari romanen Betydelsen av kärlek på Weyler Förlag.

Priset på 83 950 kronor delas ut i samband med Harry Martinson-sällskapets årsmöte i Jämshög den 2 maj.

Tidigare mottagare av priset är bland andra Eva Ström, Christian Azar och Jan Eliasson.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se