Therese Lindgren intervjuar partiledare

Therese Lindgren. Arkivbild: Lars Pehrson/SvD/TT.

Inför valet i höst ska den populära författaren och influeraren Therese Lindgren intervjua partiledarna i ett eget Youtube-program, kallat ”Therese och valet”.

Målet är att både tittarna och Lindgren ska hitta rätt parti att rösta på utifrån sina övertygelser samt att sätta ungas frågor på den politiska agendan.

Enligt Lindgren nås många unga inte av politikernas budskap i dag, eftersom de inte tar del av traditionella medier i så stor utsträckning.

”Man får sina nyheter från andra källor och där är sociala medier en jätteviktig plattform där vi influencers kan bidra med våra kanaler. Jag vill hjälpa mina följare att få bättre koll på vad partierna står för i de frågor som är viktiga för både dem och mig”, säger hon i ett pressmeddelande.

Fokus för samtalen kommer vara klimatet, jämställdhet och psykisk ohälsa.

Lindgren ska intervjua alla riksdagspartiernas ledare förutom Magdalena Andersson. Socialdemokraterna representeras i stället av Annika Strandhäll.

Boktuggs fotnot: Therese Lindgren debuterade som författare 2016 med Ibland mår jag inte så bra som följdes av Vem bryr sig? (2017). Mest känd är hon dock för sin Youtube-kanal som har över 1 miljon prenumeranter.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL