Therése Lindgren gör dramaserie om psykisk ohälsa på Discovery Plus

Therése Lindgren författare youtuber
Influeraren Therése Lindgren står bakom dramaserien "Dumpad", som visas senare i år på Discovery Plus. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT.

Youtube-profilen, författaren och influeraren Therése Lindgren gör dramaserie om psykisk ohälsa hos unga vuxna på Discovery Plus, enligt Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

”Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter”, säger hon i en kommentar till sajten.

”Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat – psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor.”

Serien ska också handla om ”att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier”, enligt sajten.

Lindgren har skrivit manus till serien tillsammans med Ebba Stymne och Sofia Jupither, som även är konceptuerande regissör. Seriens huvudregissör är Sophie Vuković.

Hittills har Didi Cederström, Nora Rios, Arman Fanni och Daniela Rathana bekräftats klara för rollistan.

”Dumpad” har premiär senare i år.

Boktuggs fotnot: Therése Lindgren debuterade 2016 med boken Ibland mår jag inte så bra och släppte året därpå Vem bryr sig?. Förra året kom Mitt bästa år : En bullet journal för att må bättre.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL