”Ibland mår jag inte så bra” har sålt 100 000 ex på fem veckor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber, debuterade i november med Ibland mår jag inte så bra. Boken handlar om hennes egna erfarenheter av psykisk ohälsa och har inte bara fått väldigt fina recensioner – Forum meddelar nu att titeln efter bara fem veckor i handeln har sålt i över 100 000 exemplar. 

Tidigare idag skrev vi om att Youtubers toppar Adlibris bästsäljarlista för 2016 (fram till 15 december). Högst upp på listan ligger Therése Lindgren med årets mest sålda bok, och nu kan vi alltså berätta att titeln har sålt i inte mindre än 100 000 exemplar under sina första fem veckor – en dundersuccé.


ANNONS


– Över 100 000 sålda exemplar på drygt en månad är händer verkligen inte ofta i bokbranschen. Boken toppar alla försäljningslistor och oavsett vilken bokhandel du besöker just nu så snackar man Therése Lindgren, både bland personal och kunder, säger Göran Wiberg, Försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

Therése Lindgren är en stor profil inom sociala medier, och hon har 439 000 följare på YouTube och 630 000 följare på Instagram. Eftersom hon lider av social fobi har hon inte möjlighet att åka runt och träffa sina läsare och signera, men detta hindrar inte hennes fans från att få ett signerat ex av boken. Therése har istället spenderat över 40 timmar på Bonniers centrallager med att signera, vilket hittills har resulterat i över 16 000 signerade böcker.

Själv säger Therése Lindgren att känns extra bra att få så fin respons eftersom Ibland mår jag inte så bra inte var en lätt bok att skriva.

– Jag har fantastiska följare! Och även om jag inte har möjlighet att träffa mina läsare skickar jag en liten tanke med varje bok jag signerar, säger Therése Lindgren.

Anders Sjöqvist, förläggare på Bokförlaget Forum, säger:

ANNONS

– Vi på Bokförlaget Forum är stolta och glada över det genomslag och mottagande som boken har fått. Therése är en förebild för många och når även en målgrupp som inte är så vana bokläsare. Jag får mejl från unga som skriver att detta är den första bok de läst och att även deras föräldrar nu läser den och vet vem Therése är. Boken öppnar upp till samtal mellan ungdomar och föräldrar vilket är väldigt fint.

Copyright/fotograf: Linda Alfvegren

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL