”Ibland mår jag inte så bra” har sålt 100 000 ex på fem veckor

Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber, debuterade i november med Ibland mår jag inte så bra. Boken handlar om hennes egna erfarenheter av psykisk ohälsa och har inte bara fått väldigt fina recensioner – Forum meddelar nu att titeln efter bara fem veckor i handeln har sålt i över 100 000 exemplar. 

Tidigare idag skrev vi om att Youtubers toppar Adlibris bästsäljarlista för 2016 (fram till 15 december). Högst upp på listan ligger Therése Lindgren med årets mest sålda bok, och nu kan vi alltså berätta att titeln har sålt i inte mindre än 100 000 exemplar under sina första fem veckor – en dundersuccé.

– Över 100 000 sålda exemplar på drygt en månad är händer verkligen inte ofta i bokbranschen. Boken toppar alla försäljningslistor och oavsett vilken bokhandel du besöker just nu så snackar man Therése Lindgren, både bland personal och kunder, säger Göran Wiberg, Försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

Therése Lindgren är en stor profil inom sociala medier, och hon har 439 000 följare på YouTube och 630 000 följare på Instagram. Eftersom hon lider av social fobi har hon inte möjlighet att åka runt och träffa sina läsare och signera, men detta hindrar inte hennes fans från att få ett signerat ex av boken. Therése har istället spenderat över 40 timmar på Bonniers centrallager med att signera, vilket hittills har resulterat i över 16 000 signerade böcker.

Själv säger Therése Lindgren att känns extra bra att få så fin respons eftersom Ibland mår jag inte så bra inte var en lätt bok att skriva.

– Jag har fantastiska följare! Och även om jag inte har möjlighet att träffa mina läsare skickar jag en liten tanke med varje bok jag signerar, säger Therése Lindgren.

Anders Sjöqvist, förläggare på Bokförlaget Forum, säger:

– Vi på Bokförlaget Forum är stolta och glada över det genomslag och mottagande som boken har fått. Therése är en förebild för många och når även en målgrupp som inte är så vana bokläsare. Jag får mejl från unga som skriver att detta är den första bok de läst och att även deras föräldrar nu läser den och vet vem Therése är. Boken öppnar upp till samtal mellan ungdomar och föräldrar vilket är väldigt fint.

Copyright/fotograf: Linda Alfvegren

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.