Årets läsupplevelse 2021 - plats 17: Lisa och Lily av Mian Lodalen. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Årets läsupplevelse 2021 – plats 17: ”Lisa och Lilly” av Mian Lodalen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mian Lodalens bok Lisa och Lilly kom på plats 17 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse. Möt bokens förläggare Susanna Romanus.

Lisa och Lily är en kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, och i den ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse. I boken smiter Lisa och Lily hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö.

Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria

Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria

  • Förlag: Romanus & Selling
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-09-07
  • ISBN: 9789189051058

Vi lät förläggaren Susanna Romanus svara på två frågor.

Vad har boken betytt för dig?
– Det har varit helt fantastiskt med alla läsar- och lyssnarkommentarer om Lisa och Lilly! Så många har tagit deras historia till sina hjärtan. Boken är den första i Mian Lodalens romansvit om samkönad kärlek i Stockholm under olika årtionden – här berättas en oerhört viktig del av vår historia.

Kan du tipsa om någon av dina egna stora läsupplevelser år 2021?
Dit du går, följer jag av debuterande Lina Nordquist är en historisk roman som är omöjlig att värja sig mot. Hon gestaltar hunger på ett sätt som man aldrig läst förut, skildrar kärlek över alla gränser och hur beroende vi alla är av varandra.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.