Zlatan avslöjar i ny bok: Var nästan klar för Napoli

Zlatan självbiografi ny bok
Zlatan Ibrahimovic avslöjar i sin nya självbiografi att han var ytterst nära att återförenas med tränaren Carlo Ancelotti i Napoli, men då fick Ancelotti sparken. Här ses de tillsammans under tiden i Paris Saint-Germain. Arkivbild: Paulo Duarte/AP/TT.

Zlatan Ibrahimovic satt i Los Angeles och såg på dokumentären om Diego Maradona. Då hände något i honom. ”Jag kände hur adrenalinet pumpade”, skriver han i nya självbiografin som släpps i Italien i morgon.

Tidningen La Gazzetta dello Sport återger i dag utdrag ur boken ”Adrenalina” (släpps i Sverige den 8 december) där Ibrahimovic redogör för hur nära det var att han hamnade i Napoli i stället för i Milan i slutet av 2019.


ANNONS


Det skriver TV4 Fotbollskanalen.

Ibrahimovic blev så tagen av hur det fotbollstokiga Neapel skildrades att han omgående ringde sin agent Mino Raiola – och bad honom ta kontakt med Napoli.

”Jag kände hur adrenalinet pumpade, här vid venerna i halsen. Dunk, dunk, dunk …”

”Men är du säker?” undrade Raiola.

”Vill du att jag ska fortsätta spela? Mitt adrenalin är Napolifansen. Jag ska dit, och locka 80 000 åskådare till varje match och vinna ligan som under Diego. Alla kommer att bli galna över att vinna scudetton. Det är mitt adrenalin.” svarade Ibrahimovic.

Bara underskrifter saknades

Raiola tog kontakt med Napoli, förhandlingar fördes och parterna kom överens.


ANNONS


Det enda som saknades var undertecknade kontrakt.

”Allt var klart. Jag skulle till Napoli. Tränaren var Carlo Ancelotti och honom kände jag bra, vi var i Paris tillsammans. Han var överlycklig att vi skulle ses igen, vi talades vid nästan varje dag. Han förklarar hur han ville att jag skulle spela.”

Men så gick allt plötsligt i stöpet.

”Dagen när jag skulle skriva på för Napoli, den 11 december, sparkade president De Laurentiis Ancelotti. Mitt i säsongen. Jag fick en dålig känsla. En negativ signal. Jag kan inte lita på den här presidenten. Någon som gör så kan inte ge mig och truppen stabilitet. Och sedan visste jag att Rino Gattuso, även om han är en vän, hade behov av en annan typ av anfallare för sitt 4–3–3. Dessutom hörde han inte av sig. Avtalet var över.”

”Var behövs jag mest?”

Några dagar senare pratade Ibrahimovic med Raiola igen. Att han skulle lämna Los Angeles Galaxy var klart. Men var skulle han spela härnäst?

”Var behövs jag mest? Vilket lag är mest i skiten?” undrade Ibrahimovic.

Raiola berättade att Milan precis hade förlorat med 0–5 mot Atalanta i Bergamo. Ibrahimovic bad honom att kontakta Milan. Kort senare återvände han till Milano.

Carlo Ancelotti hamnade i Everton men leder numera Real Madrid.

Text: Henrik Skiöld/TT

Nya boken – självbiografi av Zlatan Ibrahimovic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.