Rekordöppning för ”Jag är Zlatan”-filmen i Italien

Zlatan Ibrahimovic
Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok från 2011. Foto: Janerik Henriksson/TT.

”Jag är Zlatan” hade premiär i Italien i torsdags och filmen tas emot med öppna armar av den italienska biopubliken. Efter den första helgen gick filmen om den talangfulla men bångstyriga killen från Rosengård direkt upp som nummer två på bio-topplistan, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

Bara storfilmen ”Eternal” ligger före underdog-historien om Zlatan Ibrahimovic. Det är den tredje största öppningen för en icke-italiensk film efter storfilmer som ”Tenet” och ”Dune”. På fyra dagar hade 125 974 personer sett Jag är Zlatan.

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovics bok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011. Rollen som Zlatan i yngre år spelas av Dominic Andersson Bajraktari och Granit Rushiti gör rollen som den vuxne Zlatan. För regin står Jens Sjögren.

I Sverige får filmen biopremiär den 14 januari 2022.

Boktuggs fotnot: Nedan, den officiella trailern.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL