Zlatan Ibrahimovic
Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok från 2011. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Rekordöppning för ”Jag är Zlatan”-filmen i Italien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Jag är Zlatan” hade premiär i Italien i torsdags och filmen tas emot med öppna armar av den italienska biopubliken. Efter den första helgen gick filmen om den talangfulla men bångstyriga killen från Rosengård direkt upp som nummer två på bio-topplistan, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

Bara storfilmen ”Eternal” ligger före underdog-historien om Zlatan Ibrahimovic. Det är den tredje största öppningen för en icke-italiensk film efter storfilmer som ”Tenet” och ”Dune”. På fyra dagar hade 125 974 personer sett Jag är Zlatan.

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovics bok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011. Rollen som Zlatan i yngre år spelas av Dominic Andersson Bajraktari och Granit Rushiti gör rollen som den vuxne Zlatan. För regin står Jens Sjögren.

I Sverige får filmen biopremiär den 14 januari 2022.

Boktuggs fotnot: Nedan, den officiella trailern.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL