Magiska julklappstips till Harry Potter-fans

Förhoppningsvis blir maten magiskt god med Le Creusets nya kollektion med Harry Potter-köksredskap. Foto: Le Creuset

Koka vatten i Hogwartsexpressen och rör om i quidditch-grytan med en trollstav. Inför julen 2021 finns flera roliga produkter med Harry Potter-tema.

Man kan aldrig få för många Harry Potter-prylar, eller hur? Vi har sett skor, porslin, spel, inredning, smycken, kläder och allt möjligt annat mellan himmel och jord med Harry Potter-tema. Och än verkar inte efterfrågan på merchandise ha sinat.

Snart släpper Le Creuset en Harry Potter-kollektion med ett antal köksredskap i den högre prisklassen designade för att tilltala kanske framförallt lite äldre fans. Kollektionen är ett samarbete med det officiella Harry Potter-varumärket och innehåller bland annat gjutjärnsgrytor, tallrikar, vattenkittel och grytlapp. Fina (men dyra) julklappar till Harry Potter-fantasten som även gillar att laga mat.

Muggar ur Harry Potter-kollektionen från Le Creuset. Foto: Le Creuset

På samma tema kan vi passa på att tipsa om ”Harry Potter – Omöjligt Pussel”, ett pussel på 1000 bitar från Coolstuff som föreställer inramade porträtt på karaktärer från Harry Potter-filmerna. Det beskrivs som ”snudd på omöjligt att lösa utan magi”. Stämmer det eller klarar du av att lösa det? Det här pusslet borde kunna sysselsätta hela familjen i mellandagarna.

”Harry Potter – Omöjligt Pussel” från Coolstuff. Foto: Coolstuff

Under hösten har det också utkommit ett antal nya böcker från JK Rowlings Harry Potter-universum. Bland annat släpper Bloomsbury fyra samlingsboxar med alla sju böckerna i elevhemstema – en serie de påbörjade i samband med 20-årsjubileet år 2017 och som färdigställdes med bok sju i somras. Tillhör du Slytherin, Hufflepuff, Ravenclaw eller Gryffindor?

Nyligen släpptes också Den officiella Harry Potter-bakboken, med recept inspirerade av filmerna. Rabén & Sjögren gav ut en presentutgåva med Jim Kays illustrationer, Harry Potter: Ett magiskt år, och det kom ännu en bok med stickmönster: Harry Potter Knitting Magic: More Patterns from Hogwarts and Beyond och en med virkmönster: Harry Potter Crochet Wizardry. Modernista släppte Den inofficiella Harry Potter-quizboken med 500 frågor om böckerna och filmerna.

Och detta är bara ett urval av de Harry Potter-titlar som har kommit i höst. Med andra ord finns det gott om julklappar att välja bland till alla Potterheads.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.