Jonas Hassen Khemiri får franskt litteraturpris

Författaren Jonas Hassen Khemiri. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Jonas Hassen Khemiri har tilldelats det franska litteraturpriset Prix Médicis Étranger. Det skriver författaren själv på Twitter.

”Så otroligt glad, inte bara för att det ger boken en ny chans att hitta läsare, utan också för att jag har läst och älskat så många av de författare som har fått det här priset tidigare”, skriver han.

Prix Médicis är ett franskt litteraturpris, uppkallat efter den italienska ätten Medici, som utdelas i l’Hôtel Crillon varje år i november. Priset instiftades 1958 ”för att belöna författarskap vilkas talang inte motsvarade deras berömmelse”.

1970 tillkom Prix Médicis Étranger för utländska författare, och det är det priset som nu alltså tilldelas Hassen Khemiri för romanen ”Pappaklausulen”.

Bland tidigare pristagare återfinns Paul Auster, David Grossman, Jonathan Coe och Steve Sem-Sandberg.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL