Ny chans för Jonas Hassen Khemiri att åka till New York

Jonas Hassen Khemiri har fått ett amerikanskt biblioteksstipendium. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Författaren Jonas Hassen Khemiri får en ny chans att tillbringa ett halvår i New York, tack vare ett generöst amerikanskt stipendium.

Om det inte hade varit för pandemin skulle Jonas Hassen Khemiri ha tillbringat fjolåret i New York. Tack vare ett generöst amerikanskt biblioteksstipendium skulle han ha haft ett eget arbetsbord på anrika New York Public Library och tillgång till bibliotekets arkiv. Allt detta blev dock inställt på grund av covid-19.

Nu får han en ny chans att förverkliga sitt projekt. Khemiri är en av fem skönlitterära författare som har beviljats årets Cullman Fellowship och därmed får möjlighet att utnyttja bibliotekets resurser. Stipendievistelsen inleds i höst och pågår fram till och med maj nästa år.

I en tidigare intervju med TT berättade Khemiri att han skulle använda vistelsen för att göra research till ett nytt skrivprojekt.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL