Akademibokhandeln på Väla är en av de butiker som sålt bra av Delia Owens bok. Foto: Boktugg.

Ingen kräftgång i Akademibokhandelns butiker för Delia Owens storsäljare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Delia Owens Där kräftorna sjunger har legat på topplistorna både som inbunden och pocket. Akademibokhandeln har sålt 89 000 exemplar i sina butiker, en av de bästa siffrorna för fysisk bokhandel på flera år.

– Böcker skapar ännu det där suget hos många, många människor. Vi vill fortfarande ha mer än de snabba berättelserna vi idag kan få överallt. Det är väldigt positivt för branschen som helhet, säger Anna Austin, kategorichef på Akademibokhandeln, i ett pressmeddelande.

Där kräftorna sjunger (2020) av Delia Owens har gått bra i samtliga format och har alltså slagit rekord i den fysiska bokhandeln. Det är den bäst säljande romanen på Akademibokhandeln på många år. I nuläget har boken sålt i närmare 89 000 exemplar, inbundna och pocket sammantaget.

Hur står sig då denna försäljning mot totalen? Vi kollar med Bonnierförlagen och får veta att boken totalt sålt i 560 000 exemplar (på 16 månader!) varav ca 300 000 i print och resten digitalt (eböcker och ljudböcker, främst via streaming). Fysisk bokhandel är alltså fortfarande en betydande kanal även för storsäljande titlar.

Under de senaste åren är det bara Karin Smirnoffs Jag for ner till bror som kommit upp i liknande försäljningssiffror. Den sålde i drygt 71 000 exemplar hos Akademibokhandeln.

Exempel på tidigare storsäljare är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2009) och En man som heter Ove (2012), som båda sålde i uppemot 200 000 exemplar. Nu är det alltså Där kräftorna sjunger som toppar listorna.

Andra romaner där som har en stark försäljningstrend är Lucinda Rileys Sju systrarna-serie, Kerstin Ekmans Löpa varg och Johanna Hedmans debutroman Trion.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL