Hört & läst 6 september 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🏚️ Bokstavshus. Arkitektduon Jonas Tjäder och Maja Knochenhauer är utbildade på Arkitektur- och designhögskolan i Oslo, Technische Universiteit Delft, KTH och Chalmers. De bor i Bagarmossen med två barn och nu debuterar de med mångbottnad ABC-bokBokstavshusen.

🏢 Out-of-office. Brittiska förlag hade planerat att återvända till kontoren redan förra veckan, men flera av dem flyttar nu fram återkomsten. Hachette väntar till början av oktober med sin hybridmodell (tre dagar i veckan på kontoret) och på Bloomsbury gäller två dagar i veckan från 18 oktober istället för 7 september. (The Bookseller)

🏆 AlmaBesök. Den franske författaren Jean-Claude Mourlevat (som i våras fick Alma-priset) kommer till Sverige den 23–29 september för att besöka Göteborg, Vimmerby och Stockholm. Författarsamtal, skolbesök och en resa i Astrid Lindgrens fotspår står bland annat på schemat.

🎪 KinaMässa. Den internationella bokmässan i Beijing ställdes in i sista stund för två veckor sedan. Nu planerar man att genomföra mässan den 14-18 september, men endast med lokala förlag. (Publishers Weekly)

🐶 MiljonHund. Dav Pilkeys Dog Man: Mothering Heights är den tionde boken i hans populära serie. Den släpptes i mars 2021 och hade fram till sista juli sålt över en miljon exemplar. Det var ett exempel på stark försäljning för barnböcker i USA så här långt i år. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL