Spanien gör egen version av ”The crown”

Dåvarande drottning Sofia och kung Juan Carlos av Spanien på väg till svenske kungens privata födelsedagsmiddag på Drottningholms slott i april 2006. Foto: Maja Suslin/TT

Spanske ex-kungen Juan Carlos liv och leverne ska skildras i en The crown-liknande tv-serie baserad på boken Yo, el rey av Pilar Eyre.

Det är den spanske regissören Javier Olivares som ska ta sig an ex-kungen Juan Carlos historia. Han har redan planerat tre säsonger om kungen som abdikerade 2014 och gick i exil förra året efter misstankar om skattefusk, skriver SVT.

Tv-serien ska heta El rey (Kungen) och är delvis baserad på boken Yo, el rey (Jag, kungen) av Pilar Eyre (ej utgiven på svenska).

– I boken hittade jag en berättarmässig guldgruva. Hon beskriver hans barndom i exil, relationen till hans far Don Juan de Borbón och hans första kontakter med Franco, säger regissören Javier Olivares till El País.

På senare år har dock ex-kungens popularitet dalat kraftigt efter elefantjakter, otrohetsaffärer och misstankar om korruption. 2014 abdikerade han till förmån för sin son Felipe och 2020 gick han i exil. Han lever nu i Abu Dhabi i Förenade arabemiraten.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL