Ljudböcker på spanska växer kraftigt

🎧 Ljudboksboom. Spanska är språket i allas öron. Ny statistik från Spanien visar att ljudboken växer mest av alla format – mer än +50 %. Eböcker ökar 4-5,7 % medan tryckta böcker endast växte med 1,1 procent, skriver Publishing Perspectives. Även utgivningen ökar kraftigt. 2019 hade distributören Bookwire 45 000 ljudböcker på spanska – under 2023 räknar de med att ha 140 000 titlar från 1200 förlag. Spanska förlag säljer merparten på hemmamarknaden men Latinamerika, Mexiko och USA står tillsammans för en stor del av omsättningen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.