Jila Mossaed kommer till Litteraturfestivalen på Mårbacka

Poeten och ledamoten av Svenska Akademien Jila Mossaed är en av flera gäster vid Litteraturfestivalen i Mårbacka. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall / TT.

Litteraturfestivalen på Mårbacka kommer i år att uppmärksamma att det är 100 år sedan kvinnor i Sverige tilläts rösta för första gången. Vid sidan av författarsamtal kommer programmet också att innehålla poesistafett, seminarier och högläsning, samt skrivarverkstäder för barn och vuxna.

Inbjudna författare är bland andra Ann-Helén Laestadius, Moa Backe Åstot, Vigdis Hjorth, Kristina Sandberg, Balsam Karam och Burcu Sahin samt poeten Jila Mossaed, som även är medlem i Svenska Akademien.

I en av programpunkterna möter biografiförfattarna Ulrika Knutson och Anna Nordlund varandra i ett samtal om Elin Wägner och Selma Lagerlöf.

Litteraturfestivalen på Mårbacka arrangeras av kulturjournalisten Yvonne Ihmels och poeten och kulturarbetaren Sara Falkstad och äger rum den 7 augusti.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL