Emelie Schepp vinnare i Storytel Awards på Island

Författaren Emelie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Årets bästa ljudböcker har utsetts i Storytel Awards Island. Nio liv av Emelie Schepp är årets bästa isländska ljudbok i kategorin spänning.

På årets digitala upplaga av Storytel Awards Island hyllades 2020 års bästa ljudboksupplevelser. Årets vinnande författare och inläsare i de fem olika kategorierna prisades med statyetter vid en ceremoni i Reykjaviks konserthus. I kategorin spänning var det Emelie Schepps Prio ett som tog hem det prestigefyllda priset.

– Jag är överväldigad och otroligt glad över att få ta emot Islands största ljudbokspris. Det betyder mycket att Prio ett nått ut till så många lyssnare under året som gått och jag vill rikta ett stort tack till alla som nominerat mig och uppläsaren, och självklart också till juryn som slutligen utsåg min bok till vinnare, säger Emelie Schepp.

I Storytel Awards Island röstar folket fram sina favoriter i fem olika kategorier: roman, spänning, fakta, barn och ungdom. När omröstningen stängs lämnas finalisterna i varje kategori över till jurygrupperna som utser vinnaren. Priset ges till ljudboken som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen, både av berättelsen och av uppläsarens tolkning.

Nio liv av Emelie Schepp gavs ut på svenska i november 2020 på Harpercollins Nordic och är den sjätte boken om Jana Berzelius.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,