Författaren Emelie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Emelie Schepp vinnare i Storytel Awards på Island

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Årets bästa ljudböcker har utsetts i Storytel Awards Island. Nio liv av Emelie Schepp är årets bästa isländska ljudbok i kategorin spänning.

På årets digitala upplaga av Storytel Awards Island hyllades 2020 års bästa ljudboksupplevelser. Årets vinnande författare och inläsare i de fem olika kategorierna prisades med statyetter vid en ceremoni i Reykjaviks konserthus. I kategorin spänning var det Emelie Schepps Prio ett som tog hem det prestigefyllda priset.

– Jag är överväldigad och otroligt glad över att få ta emot Islands största ljudbokspris. Det betyder mycket att Prio ett nått ut till så många lyssnare under året som gått och jag vill rikta ett stort tack till alla som nominerat mig och uppläsaren, och självklart också till juryn som slutligen utsåg min bok till vinnare, säger Emelie Schepp.

I Storytel Awards Island röstar folket fram sina favoriter i fem olika kategorier: roman, spänning, fakta, barn och ungdom. När omröstningen stängs lämnas finalisterna i varje kategori över till jurygrupperna som utser vinnaren. Priset ges till ljudboken som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen, både av berättelsen och av uppläsarens tolkning.

Nio liv av Emelie Schepp gavs ut på svenska i november 2020 på Harpercollins Nordic och är den sjätte boken om Jana Berzelius.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL