Bästsäljande böcker av Emelie Schepp blir thrillerserie på Viaplay

Författaren Emelie Schepp. Pressbild: Thron Ullberg.

Emelie Schepps framgångsrika bokserie förvandlas till thriller-tv-serien ”Jana – märkta för livet” som blir Viaplays nästa stora satsning.

Serien skapas och regisseras av Felix Herngren och Henrik Björn och bygger på den första boken i författaren Emelie Schepps bokserie om åklagaren och före detta barnsoldaten Jana Berzelius.

Boken kom 2013 och handlar om hur Jana Berzelius under arbetet med en mordutredning tvingas att gräva i sin egen barndom.

Serien sänds i sex delar under hösten 2023 och spelas in i Norrköping och Stockholm. Vilka som spelar i serien är ännu inte känt.

Boktuggs fotnot: I våras släpptes Björnen sover som är den sjunde delen i bokserien om Jana Berzelius.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.