ANNONS

Deckarförfattaren Emelie Schepp slöpper en ny bok i november 2020. Men redan nu går det att beställa den. Foto: Thron Ullberg. Montage: Boktugg.

Nya Emelie Schepp-deckaren Nio liv går att beställa redan sju månader före utgivning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den sjätte boken om åklagaren Jana Berzelius, Nio liv, av Emelie Schepp släpps den 5 november 2020. Men redan nu kan läsarna förhandsbeställa den.

En fördel med långa ledtider (alltså att förlagen gör klart omslagen till höstkatalogerna redan i mars-april) är förstås att bästsäljande författare kan börja sälja nästa bok via nätbokhandlarna lika tidigt.

Även om manus kanske inte ens är inlämnat för slutredigering så finns ett omslag och en titel och boken läggs upp i Bokinfos databas i god tid.

Det är den sista boken på HarperCollins Nordic innan Emelie Schepp byter förlag till Norstedts nästa år. Så varför inte se till att göra det mesta av den försäljningen? Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker om åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. Den populära serien har sålt i två miljoner exemplar, enligt HarperCollins.

Idag meddelade därför förlaget att det nu går att förhandsboka en specialutgåva som är signerad av författaren själv men trots det är billigare än ordinarie pris. Den säljs dock endast via Adlibris.

När boken Nio liv av Emelie Schepp kommer? Utgivningsdatum är 5 november enligt förlagets pressmeddelande, men 2 november enligt Bokinfo (vilket är det datum då böcker skickas till återförsäljare). Det är om nästan sju månader.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »