ANNONS

Nya Emelie Schepp-deckaren Nio liv går att beställa redan sju månader före utgivning

Deckarförfattaren Emelie Schepp slöpper en ny bok i november 2020. Men redan nu går det att beställa den. Foto: Thron Ullberg. Montage: Boktugg.

Den sjätte boken om åklagaren Jana Berzelius, Nio liv, av Emelie Schepp släpps den 5 november 2020. Men redan nu kan läsarna förhandsbeställa den.

En fördel med långa ledtider (alltså att förlagen gör klart omslagen till höstkatalogerna redan i mars-april) är förstås att bästsäljande författare kan börja sälja nästa bok via nätbokhandlarna lika tidigt.

Även om manus kanske inte ens är inlämnat för slutredigering så finns ett omslag och en titel och boken läggs upp i Bokinfos databas i god tid.

Det är den sista boken på HarperCollins Nordic innan Emelie Schepp byter förlag till Norstedts nästa år. Så varför inte se till att göra det mesta av den försäljningen? Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker om åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. Den populära serien har sålt i två miljoner exemplar, enligt HarperCollins.

Idag meddelade därför förlaget att det nu går att förhandsboka en specialutgåva som är signerad av författaren själv men trots det är billigare än ordinarie pris. Den säljs dock endast via Adlibris.

När boken Nio liv av Emelie Schepp kommer? Utgivningsdatum är 5 november enligt förlagets pressmeddelande, men 2 november enligt Bokinfo (vilket är det datum då böcker skickas till återförsäljare). Det är om nästan sju månader.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL