ANNONS

Prins Harry skriver om sin förlust i barnbok

Prins Harry
Prins Harry skriver ett tröstande förord till boken "Hospital by the hill". Arkivbild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT.

I förordet till en ny barnbok skriver prins Harry om den smärta han upplevde när hans mor, prinsessan Diana, dog i en trafikolycka 1997. Boken är riktad till unga läsare som har förlorat anhöriga under pandemin, skriver People.

I förordet till Hospital by the hill berättar den brittiske prinsen om hur han kämpade för att acceptera sin mammas död när han var tolv år gammal och säger att han hoppas att boken kan ”ge tröst så att du känner att du inte är ensam”.

”När jag var en ung pojke förlorade jag min mamma. Vid den tiden ville jag inte tro på eller acceptera det och det lämnade ett enormt hål i mig. Jag vet hur du känner det och jag vill försäkra dig om att det där hålet med tiden kommer att fyllas med så mycket kärlek och stöd”, skriver prins Harry.

Boken, som ges ut i samband med National Day of Reflection nästa vecka, är skriven av Chris Connaughton och illustrerad av Fay Troote. Handlingen kretsar kring ett barn som har förlorat sin sjukhusanställda mamma till följd av covid-19. Den delas ut gratis till barn och unga som har drabbats på samma sätt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL