ANNONS

Jonna Björnstierna, illustratör och barnboksförfattare. Foto: Caroline Andersson

Tre skräckskapare nominerade till priset Årets Vagina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nätverket Vagina Dentata ska dela ut priset Årets Vagina för andra året i rad. I år är en författare, en regissör och en illustratör och barnboksförfattare nominerade.

Priset Årets Vagina går till kvinnliga skräckskapare som gjort ett avtryck under året. Vinnaren offentliggörs om en vecka, den 15 mars.


ANNONS


Det är Vagina Dentata som står bakom priset, ett nätverk för kvinnliga skräckskapare som startades 2017 som en Facebookgrupp.


ANNONS


De nominerade till Årets Vagina 2021 är:

Camilla Sten, författare

Sedan romandebuten 2016 har Camilla Sten snabbt tagit ett strupgrepp på såväl svensk som internationell publik, ungdomar som vuxna. Camilla Sten har skrivit flera skräckromaner varav Arvtagaren är den senaste. Hennes roman Staden var såld till 15 länder redan innan den gavs ut och filmrättigheterna är köpta av Nordisk Film.

Frida Kempff, regissör

Med långfilmen Knackningar (2021) har Frida Kempff brutit ny mark i skräcksverige. Det görs för det första inte många långfilmer i skräckgenren i Sverige. Det görs ännu färre av kvinnor. Knackningar är Frida Kempffs långfilmsdebut, baserad på en kortnovell av Johan Theorin. I filmen möter vi Molly som skrivs ut från en sluten psykistrisk avdelning och flyttar in i en egen lägenhet. Där börjar hon höra knackningar från taket. Frida Kempff har tidigare gjort dokumentären Vinterboj, kortfilmerna Älskade unge och Micky badar, vilken vann juryns pris i Cannes 2010.

Jonna Björnstierna, illustratör och barnboksförfattare

I snart femton år har Jonna Björnstierna skrämt små barn med sina fantasifulla böcker om den underbara familjen kanin och alla monster de möter i Sagoskogen. I bild och text visar Jonna Björnstierna att skräck kan vara tillgängligt, gulligt och mysigt samtidigt som det bjuder på rysningar för de riktigt små barnen. Hennes kaninskräck har hittills blivit barnradio och vunnit flera priser.

Förra årets vinnare blev författaren Lisa Förare, som skräckdebuterade med romanen Varken 2019. Hon sitter även i årets jury tillsammans med  Vagina Dentatas grundare, skräckförfattarna Madeleine Bäck och Jenny Lundin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

InnebandyPiraterna 6

Ny bok i succéserien InnebandyPiraterna

Äntligen kan du läsa fortsättningen på den spännande serien InnebandyPiraterna. Efter flera års väntan har den sjätte boken släppts och under hösten 2021 kommer även bok sju och åtta som tillsammans utgör en trilogi som avslutar serien.

Den första boken i serien InnebandyPiraterna släpptes 2009 och blev en bästsäljare bland innebandyspelare och andra idrottsintresserade ungdomar. Den och efterföljande fyra böcker har sedan dess sålts i över 15 000 exemplar.

Idrottsromanerna – som främst läses av barn och ungdomar mellan 10 och 16 år – följer ett svenskt lag på den globala (fiktiva) proffstouren Floorball World Tour. Läsarna får uppleva spännande äventyr både på och utanför plan.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan början av 1990-talet och i den här bokserien låter han fantasin flöda och ger en bild av vad som skulle kunna hända om någon bestämde sig för att förvandla innebandyn till en av de allra största sporterna.

Skaffa ditt exemplar av InnebandyPiraterna #6 redan idag.

(...) Läs hela artikeln »