Skräckförfattaren Peter Straub är död

Den amerikanske skräckförfattaren Peter Straub har gått bort, vid 79 års ålder. Han skrev bland annat två romaner tillsammans med Stephen King.

Straub fick sitt genombrott med skräckromanen Gengångare från 1979, som filmatiserades 1981 med Fred Astaire i huvudrollen. Han har också skrivit två romaner med Stephen King, Talismanen och Svarta huset.

King beklagar att hans vän och kollega gått bort, med orden:

– Att arbeta med honom var ett av de stora glädjeämnena i mitt kreativa liv, rapporterar The Guardian.

Även författaren Neil Gaiman beklagar Straubs död, och skriver på sociala medier: ”en av de bästa författare jag läst, en av de bästa vänner jag haft”.

Straub debuterade 1975 med skräckromanen ”Julia” och har skrivit ett tjugotal romaner och en rad noveller. Han blev nominerad till World Fantasy Awards ett dussintal gånger och fick utmärkelsen fyra gånger. Han har också tilldelats flera andra priser, bland annat av International Horror Guild, 2008.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL