ANNONS

Hillary Clinton thriller
Hillary Clinton blir thrillerförfattare. Arkivbild: AP/TT.

Hillary Clinton ger ut politisk thriller – kommer hon att sälja bättre än Bill?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hillary Clinton har skrivit kontrakt med förlaget Simon & Schuster för att ge ut en politisk thriller som utspelas ”i efterdyningarna av politiskt kaos”. Den förra presidentkandidaten skriver boken ”State of terror” tillsammans med författaren Louise Penny, uppger Axios.

Huvudpersonen i boken är en ny utrikesminister som börjar jobba för sin tidigare rival, en president som tillträtt efter fyra år av politiskt ledarskap som fått USA att ”krympa på världsscenen”. Efter en rad terrordåd får statssekreteraren i uppdrag att reda ut en dödlig konspiration som drar nytta av den amerikanska regimens svagheter.

Hillary Clinton och Louise Penny är gamla vänner, och i ett pressmeddelande uttrycker Clinton sin glädje över samarbetet:

”Jag har njutit av varenda en av hennes böcker och litterära personer likväl som av hennes vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter för att utforska den komplexa världen av högriskdiplomati och förräderi. Allt är inte som det först verkar”, säger hon.

Boken ges enligt planerna ut i oktober.

Fotnot: Hillarys man Bill Clinton har även han skrivit en politisk thriller, tillsammans med bästsäljande författaren James Patterson. Den kom ut på svenska 2018 med titeln Presidenten är försvunnen och blev rentav en bästsäljare i USA och har sålt i över tre miljoner exemplar. Bill och James har meddelat att det kommer en ny spänningsroman (som släpps i juni 2021) med titeln The president’s daughter.

Rättad: I en tidigare version av denna text fick bokens huvudperson fel titel.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL