Hillary Clinton ger ut politisk thriller – kommer hon att sälja bättre än Bill?

Hillary Clinton thriller
Hillary Clinton blir thrillerförfattare. Arkivbild: AP/TT.

Hillary Clinton har skrivit kontrakt med förlaget Simon & Schuster för att ge ut en politisk thriller som utspelas ”i efterdyningarna av politiskt kaos”. Den förra presidentkandidaten skriver boken ”State of terror” tillsammans med författaren Louise Penny, uppger Axios.

Huvudpersonen i boken är en ny utrikesminister som börjar jobba för sin tidigare rival, en president som tillträtt efter fyra år av politiskt ledarskap som fått USA att ”krympa på världsscenen”. Efter en rad terrordåd får statssekreteraren i uppdrag att reda ut en dödlig konspiration som drar nytta av den amerikanska regimens svagheter.

Hillary Clinton och Louise Penny är gamla vänner, och i ett pressmeddelande uttrycker Clinton sin glädje över samarbetet:

”Jag har njutit av varenda en av hennes böcker och litterära personer likväl som av hennes vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter för att utforska den komplexa världen av högriskdiplomati och förräderi. Allt är inte som det först verkar”, säger hon.

Boken ges enligt planerna ut i oktober.

Fotnot: Hillarys man Bill Clinton har även han skrivit en politisk thriller, tillsammans med bästsäljande författaren James Patterson. Den kom ut på svenska 2018 med titeln Presidenten är försvunnen och blev rentav en bästsäljare i USA och har sålt i över tre miljoner exemplar. Bill och James har meddelat att det kommer en ny spänningsroman (som släpps i juni 2021) med titeln The president’s daughter.

Rättad: I en tidigare version av denna text fick bokens huvudperson fel titel.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL