Bill Clinton skriver ny spänningsroman efter succén med James Patterson

Bill Clinton (till höger) och James Patterson gör gemensam sak på nytt och skriver boken "The president's daughter" tillsammans. Arkivbild: Scott Roth/AP/TT.

Den amerikanske expresidenten Bill Clinton verkar ha fått blodad tand av författarskapet efter att ha fått boken ”Presidenten är försvunnen” publicerad 2018.

Clinton meddelar nämligen att han och parhästen, tillika deckarkungen, James Patterson (som var medförfattare till det första alstret) har skrivit den nya boken ”The president’s daughter” tillsammans.

Boken är ingen uppföljare till Presidenten är försvunnen (utgiven på svenska av Mondial), som handlar om en fiktiv sittande president som tvingas gå under jorden för att röja en förrädare i sin regering. The Guardian beskriver The president’s daughter som en ny berättelse om en fiktiv före detta amerikansk president vars dotter, just det, försvinner.

Enligt förlaget Century bygger boken på kunskap som ”enbart en president kan besitta”.

I ett pressmeddelande säger James Patterson att samarbetet med Clinton har varit en höjdpunkt i karriären. Huruvida det beror på att den första boken sålde i 3,2 miljoner exemplar världen över framgår inte.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL