ANNONS

Bill Clinton skriver ny spänningsroman efter succén med James Patterson

Bill Clinton (till höger) och James Patterson gör gemensam sak på nytt och skriver boken "The president's daughter" tillsammans. Arkivbild: Scott Roth/AP/TT.

Den amerikanske expresidenten Bill Clinton verkar ha fått blodad tand av författarskapet efter att ha fått boken ”Presidenten är försvunnen” publicerad 2018.

Clinton meddelar nämligen att han och parhästen, tillika deckarkungen, James Patterson (som var medförfattare till det första alstret) har skrivit den nya boken ”The president’s daughter” tillsammans.

Boken är ingen uppföljare till Presidenten är försvunnen (utgiven på svenska av Mondial), som handlar om en fiktiv sittande president som tvingas gå under jorden för att röja en förrädare i sin regering. The Guardian beskriver The president’s daughter som en ny berättelse om en fiktiv före detta amerikansk president vars dotter, just det, försvinner.

Enligt förlaget Century bygger boken på kunskap som ”enbart en president kan besitta”.

I ett pressmeddelande säger James Patterson att samarbetet med Clinton har varit en höjdpunkt i karriären. Huruvida det beror på att den första boken sålde i 3,2 miljoner exemplar världen över framgår inte.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se