ANNONS

TV-serie baserad på alternativa Hillary Clinton-boken Rodham på gång

Den nya dramaserien baseras på romanen "Rodham", där läsaren får följa vad som hade kunnat hända om Hillary Clinton aldrig gifte sig med Bill Clinton. Arkivbild: Markus Schreiber/AP/TT.

Strömningstjänsten Hulu arbetar nu med en ny dramaserie om Hillary Clinton. Serien baseras på Curtis Sittenfelds roman ”Rodham”, som tar med läsarna in i en alternativ verklighet där den tidigare utrikesministern och presidentkandidaten aldrig gifte sig med Bill Clinton, och i stället levde sitt liv som singel.

I Rodham av Curtis Sittenfeld berättas helt enkelt historien om vad som hade kunnat hända om ”Paret Clinton” aldrig blev, just, ”Paret Clinton”.

Enligt amerikanska medier kommer Sarah Treem, skapare av relationsdramat ”The Affair”, att bearbeta Sittenfelds roman till tv-serieformatet.

Tidigare i år släppte Hulu också en dokumentärserie i fyra delar om Hillary Clinton. Den går att se på SVT Play.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!


Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se