Hillary Rodham Clinton (foto: Joe McNally) och den kanadensiska författaren Louise Penny (foto: Jean-François Bérubé) har tillsammans skrivit en thriller som släpps på svenska av Bokfabriken.

Bokfabriken ger ut thriller av Hillary Clinton på svenska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Thrillern State of Terror, skriven av Hillary Rodham Clinton och Louise Penny ges ut i Sverige av Bokfabriken 2022.

State of Terror beskrivs som ett unikt samarbete mellan två thrillerfantaster som är goda vänner sedan lång tid tillbaka.


ANNONS


– När jag och min vän Hillary fick förslaget om att skriva en politisk thriller tillsammans kunde jag inte tacka ja snabbt nog. Vilken otrolig upplevelse, att vara en del av den inre kretsen i utrikesdepartementet och Vita Huset under en stor kris. Innan vi började skriva pratade vi om Hillarys tid som utrikesminister. Vad var hennes värsta mardröm under den tiden? Svaret blev boken State of Terror, säger Louise Penny i ett pressmeddelande.

Boken handlar om en nytillsatt utrikesminister som anslutit sig till sin före detta rival, en president som tagit över makten efter att landet under fyra år spelat en allt mindre roll inom världspolitiken. När en rad terrorattacker hotar sätta världen i brand måste den tillsynes svaga regeringen visa vad den går för. Utrikesministern får i uppdrag att sätta samman ett team för att stoppa det dödliga hotet. State of Terror, en spännande internationell thriller, är späckad med detaljer som bara en insider som Hillary Clinton kan känna till.

ANNONS

– Att skriva en thriller med Louise är en dröm som går i uppfyllelse. Inget är vad det först verkar vara. Jag har njutit av hennes böcker, karaktärer och vår vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter av diplomati på toppnivå och av spänning när insatserna är höga, säger Hillary Clinton.

State of Terror kommer ut på Bokfabriken 2022. Förlaget ger sedan tidigare ut thrillers av bästsäljande internationella författare som David Baldacci och Dean Koontz vid sidan om sina många svenska författare.

– Vi är exalterade och stolta över att presentera detta unika samarbete mellan en fantastisk thrillerförfattare och en respekterad politisk ledare för våra svenska läsare, säger Henrik Lindvall, förläggare på Bokfabriken.

Om författarna

Hillary Rodham Clinton är den första kvinnan i USA:s historia som blivit presidentkandidat för ett stort politiskt parti. Hon var utrikesminister i Barack Obamas regering (2009–2013) efter nästan fyra decennier i offentlig tjänst som talesperson inom familjepolitik som advokat, första dam och senator. Hon är hustru, mor, mormor och författare till sju tidigare böcker på det amerikanska förlaget Simon & Schuster.

Louise Penny är en internationellt prisbelönt och bästsäljande författare vars böcker har nått #1 på New York Times, USA Todays och Globe and Mails listor. Hennes Armand Gamache-romaner har översatts till 31 språk. År 2017 fick hon utmärkelsen Order of Canada för sitt bidrag till kanadensisk kultur. Louise Penny bor strax utanför Montréal.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Håkan Jenner skriver om människans livsberättande

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande. Håkan Jenner skildrar i en reflekterande essä hur vi människor är engagerade i en ständig berättelse om vårt liv i världen. Händelser, möten, tankar och känslor – allt inarbetas i det som blir en livsberättelse. Och den personliga berättelsen blir inslag i andra berättelser, familje- och släktberättelser, men även i de stora kulturella berättelserna. Eller som det uttrycks i Peter Nilsons roman Äventyret (s. 39):

En människas liv, sade han [ärkeängeln Uriel] högtidligt, är en lång och invecklad berättelse, eller ett snår av berättelser, eller ett brottstycke ur en mycket större berättelse, eller kanske bara ett enda tecken i en väldig och oöverskådlig berättelse som aldrig upphör att berättas, så länge tid rinner.

Hur det ligger till, lite närmare bestämt, med människans berättande blir belyst i den här essän. Här ges en teoretisk inramning till livsberättande, sammanvävd med skönlitterära inslag och tänkares tankar.

Den har recenserats i Bibliotekstjänst/BTJ-häftet, nr 15/2020, där Helena Kubicek Boye skriver: ”Författaren är professor emeritus i pedagogik och hans essä kan utgöra en god grund för samtal kring berättandet som fenomen, men även som reflektionsmaterial på både individ- och gruppnivå. […] Det är en tänkvärd bok som väcker funderingar om att göra livet och dess förlopp begripligt.”

”En pärla till bok” skriver en läsare i en sms-kontakt. ”Jag stannade upp, tänkte och läste sedan vidare.” Det är en bok som berör!

(...) Läs hela artikeln »